Om Feminvest

Sveriges största nätverk för kvinnliga entreprenörer

Feminvest är idag Sveriges största hub för kvinnliga entreprenörer och investerare med närmare 47.000 personer i vårt nätverk. Feminvest ambition är att aktivt jobba för ett mer jämställt ägande och samhälle.

Feminvest är en accelerationshub för kvinnliga ägande genom både utbildning, samt vår investeringsverksamhet. Vi utbildar och inspirerar runt investeringar och entreprenörskap, digitalt via hemsidan, podcasten, sociala medier samt via utbildning/nätverksträffar. Feminvest arrangerar bland annat aktieklubbar som är öppna för alla kvinnor som vill utvecklas som investerare på flera platser i Norden.

Feminvest har även ett ängelinvesterarnätverk där kvinnliga investerare erbjuds investeringsmöjligheter i bolag majoritetsägda av kvinnor, för detta arrangeras pitchevent där endast kvinnligt majoritetsägda bolag får pitcha.

Feminvest ACADEMY

Feminvest arrangerar bland annat inspirations och nätverksträffar som är öppna för alla kvinnor som vill utvecklas som investerare runtom i Sverige, och nu även Norge. 

Som medlem i Feminvest ACADEMY har man möjlighet att delta på alla events vi arrangerar, helt kostnadsfritt. Man får tillgång till hela Feminvests kunskapsbank där medlemmarna bland annat kan hitta utbildande material från tidigare events och webinar.

Som medlem får man även förhandsinbjudningar till olika utbildande events och webinars.

Har du frågor, hör av dig till info@feminvest.se 

Läs mer om vad som ingår i Feminvest ACADEMY medlemskapet här.

Feminvest EXPAND

EXPAND är ett entreprenörsprogram / service för dig som vill skala din företagsidé eller din verksamhet på olika sätt!

Feminvest skapade Expand mot bakgrund av att vi ser att det många gånger saknas nyckeldelar bolag som vänder sig till oss för kapitalanskaffning. I detta program kommer du att få de komponenter och förutsättningar du behöver för att växa ditt bolag och resa kapital på bästa möjliga sätt.

Det vi vill erbjuda är en mötesplats där du får verktygen för att kunna förbereda ditt bolag för att skala. Under ett år kommer du få hjälp med allt ifrån affärsmodell, produktframtagning, värdering, legala frågor, hur du bygger team, nätverk ut i världen samt lära dig sätt att kompensera dina första anställda mm. Har du frågor, hör av dig till saba@feminvest.se

Läs mer om vad som ingår i ett EXPAND medlemskap här.

Feminvests Ängelnätverk & Ängelutbildningar

Feminvest driver ett nätverk av nästan 300 kvinnliga ängelinvesterare.

För att utbilda och växa nätverket av änglar arrangerar Feminvest återkommande ängelinvesterarutbildningar. Kursen Bli den bästa ängelinvesteraren äger rum två gånger om året, och från och med augusti 2023 erbjuder vi även en fristående fortsättningskurs: Finansiell Modellering – En introduktion till att värdera bolag.

Här kan du läsa mer om våra fristående utbildningar samt skicka in din intresseanmälan!

Feminvest arrangerar även flera investerarträffer per år, där våra änglar får möjlighet att växa sitt nätverk och få exponering för företag och entreprenörer med ambitionen att skala sina verksamheter. Vill även du gå med i Feminvests ängelnätverk. Gör det här!

Har du frågor, hör av dig till rebecca@feminvest.se 

Team Feminvest

Michaela Berglund, VD

Vilken är din hjärtefråga inom Feminvest

Min hjärtefråga är för kvinnor att se möjligheterna i små ekonomiska beslut. Där kan mycket pengar hittas!

Hur kom du i kontakt med investeringar

Jag började investera efter råd från banken i 2008, bestämde mig därefter för att fatta mina egna beslut om börsen.

Vad gör du helst när du inte investerar

När jag inte investerar upptäcker jag gärna världen, både nya platser i närområdet eller ute på resor med familjen.

Rebecca Mboge, COO

Vilken är din hjärtefråga inom Feminvest

Att kunna inspirera en kvinna till att uppnå sina ekonomiska mål och drömmar räcker för att jag ska kliva upp på morgonen. Oavsett om det är privatpersonen som behöver få koll på sitt sparande eller entreprenören som vill skala upp.

Hur kom du i kontakt med investeringar

Sedan jag fick mitt första heltidsjobb har jag sparat i fonder på inrådan från min bank. Men det var först år 2018, när jag först kom kontakt med Feminvest som jag faktiskt fattade ett intresse för investeringar och börsen.

Vad gör du helst när du inte investerar

Som mina kära kollegor uppskattar även jag nya platser, utöver det är jag absolut en foodie. Har du tips på en fantastisk maträtt eller ett gott vin tar jag med nöje emot alla tips du har!

Elin Myrström, Event & Partnership Manager

Vilken är din hjärtefråga inom Feminvest

Jag brinner för att inspirera kvinnor till ekonomiska förändringar som på sikt kan ge möjligheten till att välja hur du vill styra din tid.

Hur kom du i kontakt med investeringar

Efter att jag 2018 läst min första bok om investeringar fick jag insikten om hur lätt jag faktiskt kan påverka min egen ekonomi. Där och då startade min strävan efter ekonomisk frihet.

Vad gör du helst när du inte investerar

Att resa är min största passion utanför börsen. Ni hittar mig troligen på en solstol i Karibien eller i en asiatisk storstad.

Saba Saad, Manager, Feminvest EXPAND

Vilken är din hjärtefråga inom Feminvest

Min hjärtefråga inom Feminvest är att fortsätta bygga ett nätverk av fantastiska och affärsdrivna kvinnor för att ge de bästa förutsättningarna att både inspirera och inspireras, bredda sitt nätverk och sina kunskaper samt skala upp sin affär.

Berätta, vad gjorde du innan du hamnade på Feminvest?

Jag är utbildad till tandläkare och har drivit egen klinik i åtta år som förvärvats av Aqua Dental, en av Sveriges största tandvårdskedjor. Utöver det har jag varit grundare och produktägare av en teknisk plattform. Jag älskar affärer och att bygga långsiktiga relationer.​

Vad gör du helst när du inte investerar

Jag umgås gärna med familjen och reser gärna till både solen och skidbacken.

Styrelse

Maria Hedengren

Maria Hedengren har lång erfarenhet från ledande operativa befattningar och styrelsearbete i internationella företag, stora som små, privata och publika, i förändring och snabb tillväxt. Gemensamma nämnare har bland annat varit disruption, digitalisering och kapitalanskaffning. Maria är för närvarande bl a styrelsemedlem i Fishbrain, Mips och advisory board member i den Londonbaserade finansiella rådgivaren STJ Advisors. Bland tidigare operativa befattningar märks exempelvis CFO på iZettle (numera Zettle by PayPal) och Koncernchef för Readly.

Eva Trouin

Eva Trouin har lång och gedigen erfarenhet från ledande strategiska och operativa befattningar i stora och små företag, både inom den publika och privata miljön. Den gemensamma nämnaren är den finansiella marknaden, demokratisering av sparande och investeringar, digitalisering och förändring. Eva är för närvarande styrelsemedlem i PinPoint Estimates. Tidigare operativa befattningar innehåller bland annat Sverigechef på Nordnet Bank, där Eva exempelvis startade samarbetet med Feminvest, Privatmarknadschef på Swedbank samt Head of Customer Experience på Swedbank.

Oskar Arndt

Lawyer and Experienced General Counsel with a demonstrated history of working in the financial services industry. Skilled in Legal Compliance, Venture Capital, Corporate Law, Mergers & Acquisitions (M&A), and Corporate Governance. Strong legal professional with a Master focused in Law from Uppsala University.

Advisory board

Klara Leander

Design & Tech Investor. Passionate hunter that wants to push the world forward with design and technology.Skilled in design, digital strategy, customer experience and product and brand development. You see me on various stages talking about the power of design. Always open to new ideas and new encounters. 

Pia Ganeva

Pia Geneva Har startat och drivit ett flertal bolag från grunden upp till en skalbar tillväxt. Ensam grundare av Nikita AB som idag omsätter över 300MSEK. Genomfört flertalet exits och jobbar idag i styrelser samt som investerare och stöttar bolag med affärsutveckling genom ägarbolaget Ganevi Group. Vunnit priser och fina nomineringar inom ledarskap och bolagsbyggande, uppmärksammad i poddar, paneler och artiklar.

Eva Engelbert

Eva Engelbert, aktiv investerare privat och genom ägarbolaget Senta AB. Arbetar med styrelseuppdrag, strategi, affärsplaner samt affärs och ledarskapsutveckling. Är aktiv ägare i Mendi som genom neurofeedback ökar psykisk hälsa, Mamma United som fokuserar på att stärka kvinnor i utsatta områden samt Yennenga Progress som bygger hållbara samhällen i mindre ekonomiskt utvecklade länder. Eva har stor tidigare erfarenhet av att bygga upp textilbolag för försäljning samt börsintroduktion.

Vahid Toosi

Vahid Toosi har startat och drivit flera företag sedan 2004. Allt från obemannade butiker, till trådlösa hörlurar och energidrycker för kvinnor. Vahid har de senaste åren arbetat som rådgivare och investerare inom Blockchain-teknik för både stora och små företag. Övriga uppdrag: Styrelseuppdrag i PlayPark AB, LeiPass AB, Gray & Gray Invest AB, Executive Coach på SSE Business Lab på Handelshögskolan i Stockholm. Rådgivare åt Liberlands president.

Antonia Ansgariusson

Passionate brand & social marketer with + 6 years experience in loyalty marketing, events marketing, brand marketing and social / influencer marketing, including time at Google / Youtube. Ranked #5 of Sweden’s 101 Super Talents 2019 on careerist-list, announced by top Swedish business magazine Veckans Affärer. Appreciated keynote speaker & moderator.

Daniel Daboczy

Daniel Daboczy är en prisbelönad vd och eldsjäl som brinner för demokratiseringen av startup- och investerings världen. Han startade crowdfunding portalen FundedByMe och drev det i tio år, från idé till börsnoterat bolag. Med FundedByMe visade Daniel att en jämställdare finansieringsvärld är möjlig.
Daniel har en bakgrund som producent och curator i den konceptuella konstvärlden och det laterala tänket från den branschen har Daniel mycket väl använt även i startupvärlden. Daniel arbetar idag med styrelseuppdrag, vd-stöd, finansierings strategier samt är mentor till ett flertal entreprenörer. Är aktiv ägare i elbilsbolaget UNITI vars ambition är att demokratisera accessen till elbilar

Feminvest_newsletter

Registrera dig för att få hålla dig uppdaterad om vad som händer här på Feminvest

You have Successfully Subscribed!