Enligt en svensk studie utsattes 5 % av studiegruppen för sexuella övergrepp som barn inom idrottsrörelsen. Det motsvarar 45.000 barn i den svenska idrottsrörelsen. PACS är en ideell förening som förser idrottsföreningar med kunskap om hur man förebygger sexuella övergrepp mot barn inom idrottsrörelsen. Vi utbildar även barn i barns rättigheter och kroppslig integritet. PACS söker förstärkning till vår styrelse, en person som vill vara med och bygga upp och föra organisationen och arbetet framåt. Du delar självklart vårt brinn för barns rättigheter och för att göra föreningslivet till den trygga plats den måste vara. Du får gärna ha erfarenhet av styrelsearbete i ideell sektor men ännu viktigare är ett stort kontaktnät, gärna bland investerare, och att du har möjlighet att engagera dig några timmar varje månad i uppdraget. Beroende på tidigare erfarenhet och intresse kan det vara aktuellt med antingen en ordföranderoll eller som ledamot.

Vi ger dig en introduktion om föreningen, hur styrelsen arbetar idag samt mycket stöd och samarbete från föreningens övriga engagerade. I PACS får du stora möjligheter att bidra till att hjälpa att tillgängliggöra den preventiva kunskapen om hur man förebygger sexuella övergrepp mot barn inom idrottsrörelsen som föreningen besitter.” 

Kontaktuppgifter är: Stefan Kristoffersson stefan@caminero.se +46 768 15 45 40

Louise Hammarbäck Louise@pacssverige.se

Om PACS

PACS är en barnrättsorganisation, en ideell förening, som grundades 2018. PACS arbete utgår från FN:s konvention om barnets rättigheter, barnkonventionen, och syftar till att skydda barns rätt till att få en trygg barndom full av rörelseglädje. Vi ska skapa en bättre värld för alla barn tillsammans med idrottsföreningar.

Feminvest_newsletter

Registrera dig för att få hålla dig uppdaterad om vad som händer här på Feminvest

You have Successfully Subscribed!

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev

Du får ta del av inbjudningar, artiklar samt investeringsnyheter från oss.

Tack, du kommer att höra från oss framåt!