För den som är intresserad av att investera i annars svårtillgängliga marknader – som kryptovalutor, råvaror, specifika index eller marknader – är trackercertifikat ett bra alternativ.

Ett trackercertifikat är alltså en produkt vars värdeutveckling följer den underliggande tillgången 1:1. Det betyder att om du till exempel är intresserad av att köpa Bitcoin, men föredrar att ha dina investeringar samlade i en portfölj hos din nätmäklare, så kan du till exempel investera i TRACK BITCOIN VON. Om priset på Bitcoin stiger med 4 procent så gör även ditt certifikat det. Tänk dock på att det även betyder att om priset på den underliggande tillgången faller – så gör även ditt certifikat det.

Vilka är egentligen fördelarna med trackercertifikat?

Till att börja med är det enkelt. Om du är intresserad av att till exempel investera i en ny spännande sektor som du tror är framtiden men inte vet vilket enskilt bolag du ska investera i, som till exempel 5G, så finns det en mängd olika bolag och aktörer att välja mellan. För att göra det enklare för investerare att exponera oss direkt mot sektorn och tekniken erbjuder Vontobel trackercertifikatet Solactive Technology 5G Performance Index som ger dig exponering mot tjugo olika 5G-företag, bland andra American Tower, Apple, Ericsson, Nokia, Xiaomi, Softbank, Samsung, China Mobile och Broadcom. Idag ligger många industri- och verkstadsbolag i framkant när det kommer till teknologi. Trenden Industri 4.0 handlar om maskiner som pratar med maskiner och automatiskt anpassar och synkroniserar sitt arbete för att skapa effektivare flöden med färre fel och således lägre kostnader men med högre kvalitet som resultat. Vill man investera i bolag som är verksamma inom den här sektorn är Vontobels Solactive Nordic Industry 4.0 ett bra sätt att få en bred exponering mot just framtidens industri.

Vilka marknader, sektorer och tillgångar finns tillgängliga via trackercertifikat?

Förutom Bitcoin och 5G finns det flera andra spännande marknader att exponera sig mot. Är du intresserad av hållbarhet så erbjuder Vontobel även ett certifikat som följer utvecklingen för indexet MSCI World IMI Select Sustainable Impact Top 20 som väljer ut 20 bolag som arbetar med FN:s hållbarhetsmål.

Avanza

Nordnet

Vontobel

www.nordicgrowthmarket.com

Delar av innehållet på Feminvests hemsida skall tolkas som marknadsföring och inte rådgivning. Artiklar är i viss mån finansierad av bolag. Detta inlägg avser ett sådant samarbete. Inget investeringsbeslut bör fattas utan en klar förståelse av de risker som är inblandade. Att investera kommer med risker som i kan leda till förlust av delar eller hela insättningen. Sträva därför efter att vara en medveten investerare!

Feminvest_newsletter

Registrera dig för att få hålla dig uppdaterad om vad som händer här på Feminvest

You have Successfully Subscribed!

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev

Du får ta del av inbjudningar, artiklar samt investeringsnyheter från oss.

Tack, du kommer att höra från oss framåt!