I veckans avsnitt av Feminvestpodden letar Elin och Michaela efter pengar bland sina Fribrev, och pratar med en entreprenör som vill stötta alla föräldrar där ute.

Efter ett samtal med Mattias Fellenius, grundare för Svenska Fribrevsbolaget får vi höra att en genomsnitt svensk har 8 fribrev liggandes. Så därför har du just nu troligtvis mer pengar än vad du tror – Kul va! (Nu undrar du säkert vad ett fribrev är och hur du hittar dem. Jo, Har du varit anställd med tjänstepension? Då är chansen nämligen stor att du har fribrev. Länkar och info hittar du längre ned i inlägget!)

Vidare har vi en superspännade entreprenör med. Katarina Karringer, VD och Co-Founder av Plussa. Katarina är legitimerad psykolog. Hon har både arbetat kliniskt, men även som organisationsspsykolog. Där fokus är på ledarskap och teamutveckling, där hon senast arbetat som som Customer Success Manager på ett SaaS-bolag inom datadriven rekrytering. På bolaget arbetade hon även som konsult och hjälpte investmentbolag och inkubatorer att utvärdera potentiella grundarteam inför sina investeringar. 

Strax innan Pandemin grundades Plussa av Katarina och hennes man Carl Grenvall, mot bakgrund av att de båda märkte hur privata och statligt drivna hälsovårdsleverantörer misslyckades med att effektivt stötta föräldrars mentala hälsa. Deras egna erfarenheter och hundratals föräldrars vittnesmål ligger till grund för Plussa.

Plussa kombinerar evidensbaserade KBT-självhjälpsövningar och relevant men ändå engagerande innehåll med möjligheten att träffa vårdpersonal vid en tid och plats som passar dig. Med en härlig användarupplevelse och ett positivt proaktivt tillvägagångssätt förbättrar Plussa det mentala välbefinnandet för alla föräldrar – män och kvinnor hela vägen genom graviditeten, tidig barndom, mellan barn och tonåringar.

Appen lanseras i början av året, 2023 men redan nu kan du som förälder/ blivande förälder skriva upp dig på deras hemsida och göra en intresseanmälan, då kan du få vara med att ta fram övningar och utvärdera dem tidigt samt vara en av dem första att ladda ned appen.’
 www.plussa.app 

Svenska Fribrevsbolaget

Ett fribrev är alltså en pensionsförsäkring där inbetalningarna har upphört, oftast i samband med att en anställning avslutas. Det kan medföra att pensionen sprids ut på olika pensionsbolag och blir svår att överblicka. Vilket i sin tur kan leda till högre avgifter och lägre avkastning, samt ge dig lägre pension. Vi på Feminvest älskar ju, som ni säkert vet vid det här laget, att prata om framtidslönen (pension?)

Sommaren 2022 kom en ny lag som låter svenskarna flytta och samla sina fribrev. Därför har Svenska Fribrevsbolaget tagit fram en kostnadsfri pensionsanalys, där du enkelt kan få reda på:

* Hur många fribrev du har
* Vilka fribrev som går att samla och slå samman
* Vilka fribrev som har villkor som går att förbättra

PS. Med din anmälan så förbinder du dig inte till något!

 

Feminvest_newsletter

Registrera dig för att få hålla dig uppdaterad om vad som händer här på Feminvest

You have Successfully Subscribed!

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev

Du får ta del av inbjudningar, artiklar samt investeringsnyheter från oss.

Tack, du kommer att höra från oss framåt!