28 procent av företagarna i Sverige är kvinnor, vilket är den lägsta andelen i Norden. För att skapa bättre förutsättningar för kvinnliga entreprenörer delar VISA ut stipendiet She’s Next för andra året i rad – ett initiativ där tre svenska kvinnoägda företag tilldelas €10 000 vardera. Är du ett kvinnligt majoritetsägt bolag – sök till stipendiet idag.

Feminvest har fått uppdraget att coacha entreprenörerna i VISA stipendiet She’s Next i Norge och Sverige under 2024, dessa bolag får även ta del av Feminvest entreprenörsnätverk EXPAND.

Feminvest är en Skandinavisk hub för att accelerera kvinnligt ägande som bygger på tre delar; privatekonomi (ACADEMY), ängelinvesteringar (ANGEL INVESTOR) och entreprenörskap (EXPAND). Företagets ambition är att accelerera kvinnligt ägande och på så sätt uppnå en mer jämlik fördelning av förmögenhet och kapital mellan kvinnor och män. De tre inriktningarna bygger på att du kan bli miljonär på tre sätt.

 

Saba Saad, Manager Feminvest EXPAND

”Den här globala satsningen från VISA är helt i linje med det vi jobbar för på Feminvest. Att uppmärksamma hur många bolag med tillväxtambitoner som det finns bland kvinnor, bidra till deras framgång samt belysa vikten av att se över sitt ägande.” Saba Saad Manager, EXPAND

Genom entreprenörsprogrammet EXPAND erbjuds bolag som är majoritetsägda av kvinnor; kunskap, nätverk och marknadsföring för att skala sin verksamhet. Däribland ges bolagen möjligheten till exponering genom Feminvest Podcast samt mot det investerarnätverk som Feminvest har med över 300 kvinnor. 

I samarbetet med VISA ingår följande för stipendiaterna i Norge och i Sverige:

  • Exponering i Feminvest podcast och sociala medier
  • 1h coaching per månad som anpassas efter bolagets behov
  • Möjligheten att kostnadsfritt ställa ut på de årliga FEARLESS eventen i Norden
  • Delta i EXPAND nätverkets fysiska och digitala träffar varje månad.
Feminvest_newsletter

Registrera dig för att få hålla dig uppdaterad om vad som händer här på Feminvest

You have Successfully Subscribed!

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev

Du får ta del av inbjudningar, artiklar samt investeringsnyheter från oss.

Tack, du kommer att höra från oss framåt!