Loading Events

« All Events

Hållbara investeringar Powered by Porsche Cayenne E-hybrid & Feminvest

April 21 @ 18:30 - 20:30

Lär dig mer om hållbara investeringar. Feminvest tillsammans med Porsche håller i ett fartfyllt event som utbildar i ämnet.

Investera mera hållbart? Hur gör du och hur kan du tänka? Kan man tjäna pengar och samtidigt bidra hållbart?

Du är varmt välkommen från kl.18.30 den 21 april. Vi drar igång med en introduktion tillsammans med Porsche där du kommer få höra mer om deras nylanserade elbil Cayenne E-hybrid, det kommer även finnas tillfälle att få provköra bilen under kvällen.

Vi ska under kvällen kika på vad hållbarhet egentligen innebär lokalt tillsammans med Handelsbanken och Almi i Jönköping.

Därefter följer en presentation i temat hållbara investeringar för både noterat och onoterat.

Då eventet har begränsat antal platser så är det först till kvarn som gäller.

Vi bjuder på något att äta och dricka.

Om Porsche:

Porsche är som många känner till en biltillverkare som levererat exklusiva sportbilar i över 70 år! Grundaren Ferdinand Anton Ernst – eller Ferry Porsche, ville ha en liten lätt sportbil som använder energi på bästa sett, men kunde inte hitta en på marknaden. Så han byggde den själv. Hans döm om den perfekta sportbilen är vad som fortfarande driver Porsche framåt. Med varje nytt koncept, utveckling och modell följer Porsche hans principer som handlar om att få ut det mesta av allt. I sin tillväxtstrategi har Porsche varit tydlig inom miljöarbetet och investeringar i hållbarhet. Stora satsningar sker i dag för att öka produktansvaret, bygga fabriker med nollvision och ta tillvara på miljön.

“I början så tittade jag mig omkring och kunde inte hitta bilen som jag hade drömt om: en liten, lätt sportbil som använder energi på ett effektivt sätt. Så jag bestämde mig för att bygga den själv.”

Citat som förkroppsligar vad Porsche handlar om. Som varumärke, företag och biltillverkare. Det har varit vår ledstjärna – i mer än 70 år. Det täcker alla de värderingar som präglar vårt arbete och våra fordon. Därför är det ingen överraskning att den som beskriver det bäst, är personen som skapade den allra första sportbilen i Porsches namn: Ferdinand Anton Ernst – eller Ferry Porsche, som vi bäst känner honom.

Hans dröm om den perfekta sportbilen har alltid drivit oss framåt – genom hela vår historia. Och vi kommer närmare målet varje dag. Med varje koncept, utveckling och ny modell. Längs med vägen så följer vi en plan; ett ideal som förenar oss. Vi kallar den The Porsche Principle. Den underliggande principen handlar om att få ut det mesta av allt. Från dag ett har vi strävat efter att omsätta prestanda i hastighet – och framgång – på det mest intelligenta sätt som är möjligt. Det handlar inte längre om hästkrafter, utan mer idéer per hästkraft. Principen har sitt ursprung från racingbanan och förkroppsligas i varje enskild bil. Vi kallar det för intelligent prestanda.

I tillväxtstrategin har Porsche också varit mycket tydlig inom miljöarbetet och investeringar i hållbarhet. Stora satsningar sker för att öka produktansvaret, bygga fabriker för noll-vision och ta tillvara på miljö och energi på bästa sätt. Läs gärna om de olika områdena på denna länk.

Läs mer här: http://www.porsche-jonkoping.se/sv/

Almi

Almi är en aktiebolag som erbjuder tjänster inom affärsutveckling och finansiering till företag som vill växa och utvecklas. Genom att föra en aktiv dialog runt relevanta hållbarhetsfrågor med de företag Almi stödjer med lån, riskkapital eller affärsutveckling, bidrar Almis insatser till fler hållbara företag i Sverige. Almi har tre fokusområden för hållbarhet. Hållbar tillväxt, god affärsetik och attraktiv arbetsgivare.

Läs mer här: https://www.almi.se/

Handelsbanken

Att Handelsbanken är en av storbankerna det vet nog de flesta om. Men visste du att Handelsbanken även är dedikerade till hållbarhet. Handelsbanken har förstått sin påverkan på sin omgivning, främst genom deras verksamhet. Därför har det sedan länge varit en viktigt del av deras arbete att agera på ett långsiktigt och ansvarsfullt sätt. Handelsbankens hållbarhetsarbete är djupt förankrat i vårt arbetssätt – som bank, som företag och som arbetsgivare.

“I Handelsbanken vill vi skapa en god avkastning på förvaltat kapital samtidigt som vi verkar för hållbar utveckling. Genom att investera ansvarsfull kan vi hjälpa våra kunder att få god avkastning samt minska vår negativa påverkan på miljö och klimat. ” – Handelsbankens hemsida

Läs mer här :https://www.handelsbanken.se/sv/