Att bli en investerare som vet vad som passar ens egen preferens tar tid. Den största investeringen du gör innan du börjar fatta ekonomiska beslut du trivs med är tiden du investerar för att lära dig fatta rätt beslut. Tiden är redan innan den första placeringen investerarens bästa vän.

Såklart att du kan satsa på en ”learning by doing” när du kommer igång. För mig har en kombination av de två funkat bra men jag tycker egentligen att den andra bygger på den första, det handlar om att prioritera med sin tid.

Den 1 mars 2019 började jag som projektledare för Feminvest och började lägga just min tid på företagets vision, för tiden är likaså viktigast som bolagsbyggare. Min egen tid innebar att jag under min sommar parerade jobbet med en mammaledighet, allt för att få min vardag att gå ihop innan förskoleruljansen helt drog igång för min yngsta nu ett och ett halvt-åring, så ni kan förstå att året höll ett högt tempo.

Fram till idag kan jag uppsummera ett otroligt roligt och intensivt första år. Visste du exempelvis att över 1600 personer har varit med på Feminvest aktieklubbar och utbildningar runt investeringar och riskkapital förra året som jag arrangerat på flera platser i Sverige? Tid som investeras av besökarna för att utvecklas som investerare eller entreprenör.

Under 2019 har jag dessutom fått föreläsa från Luleå i norr till Malmö i söder. Jag fick kontakt med över 300 kvinnliga entreprenörer (nu över 400) som funderat på att ta in riskkapital eller velat skala upp verksamheten på olika sätt och sökt råd för detta.

Vet du en annan sak, en majoritet av Feminvest nätverket säger att de sparade eller investerade mellan 50.000-250.000 SEK förra året, resten sparade upp till 25.000 SEK år 2019 men ingen sparade i den undersökningen 0 SEK under året ( undersökningen är inte helt färdigställd ännu så vi får se hur siffrorna förändras men en kul indikation oavsett). Dessutom får vi regelbundet höra om tjejer som börjat investera och spara efter våra träffar.

Feminvest har hjälpt fler kvinnliga entreprenörer att få riskkapital och idag består affärsängelnätverker av över hundra kvinnliga affärsänglar, majoriteten av dem i Sverige.

För ett par veckor sedan arrangerade Feminvest tillsammans med Nord fondkommission Nord Female Entrepreneurship Day tillsammans med härliga Carro som är lika ny i finansbranschen som jag själv egentligen. Älskar orädda kvinnor som hon som bara kör och ödmjukt ger till andra i omgivningen.

Foto: Therese Claesson

För några dagar sedan arrangerade jag ett fullsatt pitchevent GROWTH tillsammans med Caroline Berglund på Carlsquare, endast kvinnliga entreprenörer får pitcha men alla investerare är välkomna. Kvällens vinnare var inspirerande Anna Wretling, Powerwoman och Lisa Evertsson Norrevik, Storyspot. Vi kommer fortsätta arrangera dessa pitchevent och vi har redan fått ett flertal bolag som ansökt till det kommande.

Foto: Therese Claesson

Jag har en tydlig vision om att vara en plats där ägande växer och de här första månaderna har bekräftat att Feminvest är på rätt spår med var jag lägger, eller mer korrekt investerar min tid. Inte ens ett år vid rodret och allt som inträffat.

Flera Feminvest ambassadörer har kommit till, generösa och kompetenta tjejer som trots att några av oss bor i olika städer kommit att bli nya vänner som även delar ett gemensamt intresse.

Feminvest har växt till att idag nå över 25.000 personer och jag blivit delägare och vd för Feminvest som sedan januari i år är ett nystartat bolag, en startup kan man säga. Ser fram emot att dela mina erfarenheter runt att skala upp min egna verksamhet likaså med dig.

Tack för att du är med på den här fantastiskt roliga och betydelsefulla resan.


Michaela

Feminvest_newsletter

Registrera dig för att få hålla dig uppdaterad om vad som händer här på Feminvest

You have Successfully Subscribed!

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev

Du får ta del av inbjudningar, artiklar samt investeringsnyheter från oss.

Tack, du kommer att höra från oss framåt!