Så agerade börsproffsen under den historiska börssmånaden

Sällan har vi sett så stor aktivitet från insynspersoner, institutionella investerare och
fondförvaltare som vi gjort sedan börsen började rasa i slutet av februari.
Att lyssna på duktiga fondförvaltare eller följa transaktioner från personer som har insyn i bolag kan vara en bra strategi för att sortera fram information.
Om du är någon som investerar vid sidan av jobb eller studie kan det vara svårt att vet vilka
bolag som faktiskt kommer gå starkast ut den här krisen.
Att vända sig till personer med insyn i marknaden för inspiration kan vara ett bra alternativt när osäkerheten är stor och flera bolag drar tillbaka sina utdelningsförslag. (se länk)
Nedanför är ett axplock med några av de mest spännande kommentarerna jag plockat upp. Jag föreslår inte att ni ska följa dessa investerare blint, se det istället som en källa till inspiration för ditt eget sparande!
 

Kommentar från fondförvaltare

Charlotta Faxén, som förvaltar Lannebo Mixfond, skriver i en månadsrapport att hon under mars köpt aktier i Atlas Copco, Sandvik och Valmet. Hon skriver att “Det är en trio som handlats betydligt lägre än tidigare och som kommer att vara väl positionerade när konjunkturen vänder uppåt igen”.
Carnegie Fonders Simon Blecher skriver i fondens månadsbrev att “tyvärr lär det nog ur
samhällets perspektiv bli mycket värre innan det blir bättre”. Förvaltaren skriver att starka bolag med bra balansräkningar framstå som vinnare. Han lyfta fram Securitas, Volvo, Sandvik och Nordea som exempel på sådana bolag.
Henrik Söderberg, som tillsammans med Peter Holt och Ulf Arvidsson förvaltar fonden C
WorldWide Sweden Small Cap, skriver i sitt månadsbrev att större förändringar under månaden inkluderar minskningar i Storytel, MIPS, Evolution Gaming och Leo Vegas samt en avyttring av Sobi.
Duon Carl Armfelt och Erik Sprinchorn förvaltar den relativt nystartade fonden TIN Ny Teknik. I sitt senaste månadsbrev skriver de: “Största ökningarna gjorts bland dataspelsutvecklare där vi ser minst risk att verksamheterna påverkas negativt av COVID-19”.
Fonden har tagit in Sinch som ett nytt innehav i portföljen och deltog i bolagets emission som genomfördes under månaden.
Max Mitteregger, som förvaltar fonden Gladiator, berättade i en intervju som Dagens Industri publicerad den 4 e mars att han fortsätter tror på de bolag fonden äger på lång sikt. Exempel på dessa bolag säger förvaltaren är Zeneca, Sobi, Saab, Camurus och Oncopeptides.
 
Vill du läsa mer från mig har jag ett månadsbrev som är gratis, det hittar du här. Jag har också en blogg; forvaltarbrevet.com, där jag skriver mer allmänt om börsen och aktier.
Stort lycka till med era investeringar!
David

Feminvest_newsletter

Registrera dig för att få hålla dig uppdaterad om vad som händer här på Feminvest

You have Successfully Subscribed!

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev

Du får ta del av inbjudningar, artiklar samt investeringsnyheter från oss.

Tack, du kommer att höra från oss framåt!