Vem är jag?
Hej, mitt namn är Joanna och jag kommer från Umeå. Jag pluggar till Event Manager och har fått nöjet att få ha min LIA här på Feminvest, i hela 33 veckor. Och det känns så himla kul!

Hur började mitt intresse för börsen?
Sparande är något som jag alltid varit noggrann med och jag har alltid sett till att ha en buffert. Men mitt intresse för börsen började under senare tonåren då jag insåg att investeringar är vägen till ett rikare liv.
Jag blev, som så många andra aktieintresserade ungdomar, medlem i Unga Aktiesparare. Jag gick alla deras utbildningar och läste intensivt tidningen från sida till sida varje gång den dök ner i brevlådan. Men ändå vågade jag inte börja. För omedvetet sa jag till mig själv att – det här kan inte du. Jag intalade mig själv att snart ska jag öppna ett investeringssparkonto (ISK), jag måste bara kunna lite mer först. Det är lustigt att man aldrig blir fullärd och den där dagen som skulle vara snart flyttades allt längre fram.

När jag träffade min pojkvän, som är trader på heltid, växte mitt intresse för investeringar ännu mer. Hans engagemang för att jag också skulle komma igång var det som fick mig att äntligen våga.

Mina tankar kring ägande och jämställdhet
Generellt sett så har kvinnor och män olika erfarenheter och ser på saker ur olika perspektiv. Därför är det jätteviktigt att fler kvinnor vågar äga och driva bolag till exempel. Det skapar en mer jämställd fördelning av både makt och inflytande.
Pengar är avgörande för att du ska ha möjligheten att påverka ditt liv. Det handlar inte bara om att säkra upp inför en eventuell kris. Det handlar om att ha möjligheten att förverkliga dina drömmar. Att kunna leva på dina villkor.

Våga prata om både pengar och ambitioner
Det finns en anledning till varför man så ofta hör uttrycket ”ensam är inte stark”. Du och din partner utgör ett team. Våga därför prata om både pengar och ambitioner med varandra. Det kommer göra det både roligare och enklare om ni jobbar mot era mål tillsammans.

Mina bästa spartips

⭐️Kom igång direkt! Vänta inte tills du ”lärt dig” (ett råd som jag själv önskat att jag hade följt). Börja smått men våga komma igång! Lär dig under tiden och köp bara sånt som du förstår dig på.

⭐️Skapa gemensamma mål tillsammans med din partner och stötta varandra.

⭐️Innan du väljer att ta en trade, tänk på hur mycket du riskerar att förlora istället för hur mycket du kan tjäna. En bra riskhantering är A- och O.

⭐️Använd alltid Stoploss om du tradar!

Feminvest_newsletter

Registrera dig för att få hålla dig uppdaterad om vad som händer här på Feminvest

You have Successfully Subscribed!

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev

Du får ta del av inbjudningar, artiklar samt investeringsnyheter från oss.

Tack, du kommer att höra från oss framåt!