Johanna Hennerberg
Jag heter Johanna Hennerberg och kommer under de närmaste veckorna få vara med Feminvest, som en del av min praktik inom marknadsföring.

Berätta lite om dig?

Jag är en livfull kvinna på 25 år, uppvuxen i en närförort i Stockholm. När jag inte arbetar finner ni mig antigen uppe på hästryggen, gåendes på 9 hål på golfbanan, eller med en bok i handen från våra främsta entreprenörer. Jag har en bakgrund inom hästvärlden och som yngre ville jag bli proffs och arbeta med hästar på heltid.

Livet tog en annan vändning när jag snubblade in i restaurangbranschen. Jag har under mina senaste yrkesamma år arbetat på ett av våra finaste hotell i Stockholm i en ledande roll. Under 2021 kände jag att det var dags för en förändring, jag vill arbeta mer kreativt och flexibelt. Jag ville jobba med marknadsföring.

Så jag sökte in till en utbildning hösten 2021, och nu är jag här på Feminvest för min första praktik, inom marknadsföring. Jag ser väldigt mycket framemot min tid här!

Vad tänker du om ägande och jämställdhet?

Så otroligt viktigt, och är något jag tänker på nästan varje dag i stora och små sammanhang. Jämställdhet i det stora hela är något vi alla måste bli bättre på. Vi måste ge utrymmen för jämställdhet både på arbetsplatserna och i vardagen. Vi måste våga ge och ta utrymme för att kvinnor ska äga lika mycket som män.

Vad ska du göra på Feminvest?

Under mina 10 veckor på Feminvest kommer jag få ta del av många olika delar på bolaget. Jag ser detta som en stor möjlighet att få träffa inflytelserika kvinnor och ta del av deras kunskap och erfarenhet. Under praktiken kommer jag även hjälpa Feminvest att utveckla deras sociala medier och sätta strategier för att nå ut till en större målgrupp.

Hur tänker du runt ekonomi och investeringar?

Jag har nog alltid varit väldigt intresserad av ekonomi, och tyckt att det är viktigt att spara pengar och har en stabil grund att stå på.  Min pappa introducerade investeringar och börsen under starten av Covid, innan dess hade jag endast haft fonder placerade av banken. Det var väldigt mäktigt att se sina pengar växa. En strategi som nybörjare är att börja lugnt och säkert, vilket jag fortfarande utgår ifrån. Jag investerar i bolag som jag tror på och är kund hos idag.

Har du några bra spartips att dela?

Börja spara! Spara den mängden du kan varje månad. Varje krona räknas. Mitt främsta tips är nog att skaffa ett sparkonto på en bank som du inte har ett kopplat kontokort till. På de sättet kommer du inte åt pengarna lika lätt. En gång när jag var och tjuvade pengar från sparkontot, tillslut tog jag bort appen. Vips så klarade jag mig utan att ta därifrån. Om man känner ett stort steg in i sparande och investeringar, skulle jag rekommendera – kontakta din bank och be om hjälp.

Varför tror du vi pratar lite om pengar generellt?

Jag tror att pengar har blivit ett samtalsämne som folk undviker på grund av ”jantelagen”. Vi är generellt rädda för att sticka ut och framställas bättre än någon annan.

Vill du läsa mer om jämställdhet och kvinnors ägande? Läs vår senaste artikel med Sandra Aslan, rådgivare på SEB. Hon berättar om hennes tankar om ekonomisk jämställdhet och ägande. Läs artikeln

Feminvest_newsletter

Registrera dig för att få hålla dig uppdaterad om vad som händer här på Feminvest

You have Successfully Subscribed!

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev

Du får ta del av inbjudningar, artiklar samt investeringsnyheter från oss.

Tack, du kommer att höra från oss framåt!