Är du som jag och kopplar av som bäst när du läser eller lyssnar på någon annan som pratar? Då har jag lite tips för dig.

 

 1. Självfallet ska ni in och lyssna på Feminvestpodden om ni ännu inte gjort det. Vi har en hel del spännande gäster framöver . Har du  helt missat initiativet: The Future Is Female, där vi bjöd in 7 olika kvinnor som delar sin syn på ägande, investeringar och jämlikhet. Misströsta inte. De finns att se på Youtube, men avsnitten kommer också att släppas som avsnitt i Feminvestpodden. Sara Mohammads avsnitt släpptes som poddavsnitt förra torsdagen – Där Sara pratar om hederskultur och mod. Lyssna här,  I torsdags publicerade vi Helena Bergströms intervju, som du kan lyssna på här. Vidare kan ni även se fram emot att höra Nyamko Sabuni och  Camilla Läckberg mfl.
 2. Sen vill jag även slå ett slag för SOMMAR I P1 – såklart! vad vore en sommar utan sommarpratarna? Senast imorse lyssnade jag på avsnittet med Therese Lindgren som pratar om psykisk ohälsa på ett otroligt berörande sätt. Betlehem Isaaks avsnitt är också otroligt berörande och viktigt!
 3. Historiepodden – En trevlig podd för dig som vill känna historiens vingslag lite då och då. Varje söndag släpps ett poddavsnitt med två gymnasielärare som har en grym dynamik och ett riktigt bra angreppsätt på de olika ämnena.
 4. P3 Historia – Denna variant på historielektionen är lite snabbare och är mer övergripande. Lyfter ofta förbisedda kvinnor i historien!

 

Ekonomi på hjärnan? Nemas problemas här kommer lite tips:

 

 1.  Ekonomiekot – Här får du höra om det allra senaste i ekonomins värld
 2. Sparpodden – Är podden som berör frågorna som rör din plånbok och ditt sparande. Programledare är Nordnets Investeringscoach Alexander Gustafsson och Sparekonomen Frida Bratt.

 

Läs också:

 

Såklart vill vi lyfta vår gode vän Per H Börjesson, (som du även kan lyssna på i ett avsnitt av Feminvestpodden här) Per har i varje fall skrivit två böcker som vi verkligen kan rekommendera för att få lite inspiration till din ekonomi.

 

 1. Såhär blev Warren Buffett världens rikaste person av Per H Börjesson
 2. Såhär blir du miljonär i hängmattan av Per H Börjesson
 3. Vägen till din första miljon: alla kan bygga en egen pengamaskin av Tobias Schildfat
 4. Så kan du också bli miljonär innan 30 och pensionär innan 40 av Jan Sterner

 

 
 
 
 

Men tidningar på stranden – det är sen gammalt! 

Eller du vet när du hittar ett härligt recept du vill pröva i en tidning, men inners inne vet du också att när du klippt ut det och lagt urklippet på det där stället som du alltid lägger saker som du ska komma ihåg till senare… Så kommer det där förbaskade urklippet att vara som bortblåst.
DÄRFÖR har vi kommit på den fenomenala iden att istället använda sig av Readly!
Readly har alla tidningar och magasin i en enda app. Där kan du spara dina favorittidningar, och du kan även spara en sida i en tidning. Vilket är perfekt för dig som är som mig med recpetmani. På min favoritlista ligger:

 1. Fantastisk Vetenskap
 2. Må Bra
 3. MAT magasinet
 4. HÄNT – (guilty pleasure.. man gillar ju ändå lite skvaller på stranden)
 5. Historia & Vetenskap

Genom att signa upp sig här: Readly,  får du en hel månads fri läsning, därefter 99 kr/mån. (Vill du inte fortsätta efter att gratismånaden är slut så behöver du endast logga in och avsluta kontot.)
Tack Readly
 

 
 
 
 

Feminvest_newsletter

Registrera dig för att få hålla dig uppdaterad om vad som händer här på Feminvest

You have Successfully Subscribed!

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev

Du får ta del av inbjudningar, artiklar samt investeringsnyheter från oss.

Tack, du kommer att höra från oss framåt!