Dansar vi inte alla runt i ett slags Limbo just nu. Högt och lågt på samma gång, varje dag ökar antalet smittade av Coronaviruset i Stockholm, flödet på stans klubbar och barer är oföränderligt. Vi verkar vara uppdelade i kategorier likt investeringsstrategier, ”Risktagaren”, ”Den försiktige” och  ”Den Balanserade.” Samtidigt vågar vissa inte lämna hemmet. Tråkiga rubriker resulterar i ett motsägelsefullt beteende. Man vill veta allt som pågår, men mår sämre och sämre för varje skev rubrik som swishar förbi. 

 

 Michaela Berglund skrev det så bra i ett tidigare inlägg, läs här: Det nya livet
”Ta ansvar och bidra absolut, följ med i samhällsutvecklingen likaså men koppla bort det stadiga nyhetsflödet, det är också solidaritet för mig.”
Så med det sagt. Till något roligare. Vi på Feminvest gillar ju att lyfta bolag och personer som gör gott med sin innovation och välvilja! Nedan har jag listat 5 bolag som gör Sverige lite bättre under Corona tider. Tänk vilka entreprenörer Sverige har att bjuda på. KUL tycker vi! Innovation först. Corona sen.
Läs gärna mitt tidigare inlägg:  Veckans hjältar där jag tar upp tio initiativ vars vars innovation gör Sverige lite härligare under Corona.


5 initiativ som gör Sverige lite bättre under Corona-tider

Fondia
Fondia – nordens största juristfirma har hoppat på tåget. De vill göra vad de kan i detta oroliga läge. Därför har de startat  Legal Aid Clinic. Ett pro bono-initiativ där de svarar på Coronarelaterade affärsjuridiska frågor, helt utan kostnad. Vilket kan komma väl till hands nu under denna stökiga period.
Läs mer om: Legal Aid Clinic här


Barberaren “Honest Al”

De senaste veckorna har sjukhuspersonalen fått starkare restriktioner kring ansiktsbehåring för att munskydden ska sitta bättre. Det krävs alltså en viss trimning – eller som barberaren Al Mockia kallar för; Coronaskägg. Al Mockia äger barberarsalongen “Honest al” och efter att ha fått tipset om att vårdpersonal behöver trimma sina skägg, tog han “gamla bettan”, en truck som han de senaste veckorna parkerat utanför Huddinge sjukhus för att erbjuda vårdpersonal en avkopplande skäggtrimning. SUCCÈ. Efter det höga trycket slog Al även ihop sig med konkurrenten Kenny Solomons som driver “Rusty Rascals”. Grymt jobbat!
 
Hyresgästföreningen
Hyresgästföreningen har hela 538 000 medlemmar i Sverige. Därför ställer de nu om sin organisation för att skapa hjälpinsatser till riskgrupper som i dagsläget inte kan leva sitt liv som de brukar. Kan du tänka dig att hjälpa till med att handla, gå ut med hunden, hämta paket mm. Anmäl dig via länken: Goda grannar
 
Stadsteatern
Kulturhuset Stadsteatern vid Sergels torg är stängt på grund av renovering. Idag sitter dock ett 20 tal skräddare på marknadsavdelningens öppna kontorslandskap, som i vanliga fall syr kostymer till föreställningar. De har nu skjutit fram sina vanliga arbetsuppgifter med nuvarande och kommande föreställningar för att hjälpa till med att producera skyddsutrustning till vårdpersonal. Resultatet av deras arbeta är över 10.000 tillverkade engångsförkläden och fler kommer, de beräknar att kunna producera ytterligare 6000 under kommande månad!
 
VOI+Vembla
Voi it! – Voi samarbetar med tjänsten Vembla för att hjälpa personer i riskgrupper att få gratis hemleverans av livsmedel och läkemedel under Corona-krisen. Vembla har nu inrättat en gratis telefonlinje samt e-postadress där riskgrupper kan ta kontakt för att kvalificera sig för gratis hemleveranser. Mer information hittar du här, eller maila till handla@vembla.se

Jag tycker att vi avslutar med lite personcredd:

Theeo Pakki, initsiativtagare och huvudansvarig för projektet. Under ett möte med den kreativa studion Stockholm Makerspace kom idén fram att framställa visir med hjälp av en 3D skrivare. Hittills har Ca 15-20 privatpersoner varit med och hjälp till med att skapa dessa visir som sedan gått till flera sjukhus och äldreboenden i Stockholmsområdet.
Anna Mannheimer och Mia Skäringer, gick för ett par veckor sedan ut via sin podd om att de skapat en insamling till personal inom vård- och äldreomsorgen. Där man kunde swisha in valfri summa för att bidra till presentkort som kan lösas in på den lokala restaurangen i närheten av mottagaren. Presentkorten fördelades ut till personal runt om i landet som gest av uppskattning, stöd, eller kanske hjälp i dessa tider. 610 000 SEK blev insamlat på en vecka. Här snackar vi Crowdfunding. HÄFTIGT. @skaringermannheimer 


Vet ni om fler bolag eller personer som gör gott, bidrar till ett bättre samhälle eller förändrat sin affärsmodell efter hur läget ser ut idag. Maila gärna in till mig på rebecca@feminvest.se eller kommentera i inlägget. Vi är så nyfikna på alla innovatörer där ute och tar gärna emot tips!

 

Ta hand om varandra!
Rebecca
Feminvest_newsletter

Registrera dig för att få hålla dig uppdaterad om vad som händer här på Feminvest

You have Successfully Subscribed!

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev

Du får ta del av inbjudningar, artiklar samt investeringsnyheter från oss.

Tack, du kommer att höra från oss framåt!