Under 2024 ingår Henkel Consumer Brands Hair Professional ett samarbete med Feminvest. Feminvest är en accelerator för kvinnligt ägarskap genom utbildning och en investeringsverksamhet vilket passar utmärkt in i Henkel Consumer Brands Hair Professionals strategi att stötta kvinnliga entreprenörer.

Feminvest är skapat för kvinnor, av kvinnor och är idag en snabbväxande Nordisk plattform för företagare och investerare med över 50 000 kvinnor som är engagerade i communityn. Syftet och visionen är att påskynda kvinnligt ägarskap och uppnå en mer jämlik fördelning av förmögenhet och kapital mellan kvinnor och män.

Detta är något som Henkel Consumer Brands Hair Professional stöttar, inte minst för att kunna utbilda och stärka kvinnliga frisörer och ta del av det nätverk och den utbildning som Feminvest har och jobbar med. Henkel Consumer Brands Hair Professionals community av frisörer kommer att stärkas i Feminvests nätverk och kunna ta del av de utbildningarna. I Henkel Consumer Brands Hair Professionals varumärkesportfolio återfinns Schwarzkopf Professional, STMNT och Authentic Beauty Concept.

“Henkel är ett företag som vi är så stolta över att samarbeta med. Bolaget representerar dessutom hundratals företagare med frisörsalonger. Rent statistiskt är det en av de största branscher där flest kvinnor startar och driver företag” säger Michaela Berglund, VD Feminvest.

“Samarbetet med Feminvest är helt i linje med vår strategi och affärsmodell som genomsyras av entreprenörskap. Gemensamt kommer vi att utveckla och utbilda våra frisörer och samarbetspartners i syftet att lyfta sitt affärsmannaskap till ett helt ny nivå.” säger Charlotte Axlund, General Manager för Henkel Consumer Brands Hair Professional.

För mer information / intervjuer / pressbilder kontakta:

Henkel Consumer Brands Hair Professional
Schwarzkopf Professional, STMNT och Authentic Beauty Concept
Tove Strandh
Telefon: +46 (0)704806163
Email: tove.strandh@henkel.com

Feminvest
Michaela Berglund
www.feminvest.se
Telefon: +46 723 388 288
Email: michaela@feminvest.se

Om Henkel:

Henkel globalt är börsnoterade på DAX och har mer än 50 000 anställda världen över. Henkel Norden grundades i Sverige 1925 och har idag även kontor i Norge, Danmark och Finland med huvudkontor i Stockholm. Henkel Norden har över 300 anställda och omsatte år 2022 €187 miljoner euro. Henkel Beauty Care Professional är verksamma för både konsumenter och professionell verksamhet. I den breda produktportföljen ingår de unika koncepten Authentic Beauty Concept och STMNT. Authentic Beauty Concept är ett holistiskt premiumvarumärke som står för autentisk skönhet utan filter och med rena ingredienser. STMNT är ett groomingvarumärke som är framtaget av professionella barberare och just grooming är en trend som växer lavinartat. I Schwarzkopf Professional ingår välkända produktserier såsom OSiS, Session Label, BC Bonacure, Fibre Clinix, BLONDME och Igora. För mer information, besök www.henkel.com

Om Feminvest

Feminvests arbetar för en mer jämlik fördelning av förmögenhet mellan kvinnor och män. Verksamheten är en internationell mötesplats för kvinnliga entreprenörer och investerare med närmare 50.000 kvinnor. Ambitionen är att utbilda, stödja och inspirera kvinnor att investera, växa sina bolag och sina tillgångar.

Feminvest utbildar och inspirerar runt publika investeringar genom ACADEMY, stöttar kvinnligt entreprenörskap genom accelerationsplattformen EXPAND samt håller återkommande ängelinvesterarutbildningar i ANGEL NETWORK, med 300+ kvinnliga ängelinvesterare.Varannan vecka publiceras ett nytt avsnitt av Feminvestpodden.

Om Run for Women´s Ownership

Loppet, som planeras bli årligen återkommande, med premiärlopp den 4 maj 2024 kl.12.00 på Djurgården i Stockholm, är det första loppet i världen där löpare och motionärer ges möjlighet att springa för kvinnors ökade ägande. För de som deltar i loppet på plats kommer det att gå att välja mellan sträckorna 5 km och 10 km där start- och målområdet är framför det Sjöhistoriska museet. Det kommer även att finnas möjlighet att springa loppet på distans. Loppet lanseras och drivs av Feminvest, ett bolag som genom investerarutbildningar och entreprenörsnätverk accelererar kvinnors ägande. Loppets fakta- och forskningspartner är tankesmedjan Ownershift, Mats Sundins bolag IMR är loppets hälsopartner.

Feminvest_newsletter

Registrera dig för att få hålla dig uppdaterad om vad som händer här på Feminvest

You have Successfully Subscribed!

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev

Du får ta del av inbjudningar, artiklar samt investeringsnyheter från oss.

Tack, du kommer att höra från oss framåt!