Feminvest förbereder för expansion genom att ta in strategiska delägare samt tillsätter en ny styrelse som ska ta verksamheten in i en tillväxtfas. Bolaget kommer fortsätta med sin utbildningsverksamhet men ska även bli en accelerationshub för kvinnligt ägande på flera olika sätt.

 

Maria Hedengren blir ny ordförande och Eva Trouin (som tidigare samarbetat med Feminvest) kliver in som styrelseledamot. Bland de nya delägarna återfinns utöver styrelsemedlemmarna Eva Engelbert, Rebecca Mboge och Pia Ganeva. Vidare tar Klara Leander (Doberman EY) plats i advisory board tillsammans med blockchainprofilen Vahid Toosi m.fl.

“Först ut kommer vi bygga en digital affär på vår utbildningsplattform som fram till idag utbildat tiotusentals kvinnor i privatekonomi, pension och investeringar på olika sätt. säger bolagets VD Michaela Berglund. “Därefter kommer vi inom kort erbjuda nya investeringsmöjligheter till vårt växande nätverk. Jag ser fram emot att gasa tillsammans med den nya styrelsen. De har med sig kunskap runt expansion av bolag både internationellt och affärsmässigt, samt deras kompetens inom finans och kapitalanskaffning passar oss ypperligt i det stadium vi befinner oss i”  

“Feminvest kommer fortsätta att disrupta och visa att det går att skapa en positiv skillnad när det kommer till ett mer jämställt ägande. På samma sätt som vi startade ett kvinnligt affärsängelnätverk när vi fick höra att det inte fanns några kvinnliga affärsänglar, (idag är vi över 240 kvinnor i den delen av vår verksamhet) kommer vi visa upp nya initiativ som skapar fler ägarmöjligheter för kvinnor. ”

 

Feminvest är en accelerationshub för kvinnligt majoritetsägda bolag. 

 

Om Maria Hedengren
Maria Hedengren har lång erfarenhet från ledande operativa befattningar och styrelsearbete i internationella företag, stora som små, privata och publika, i förändring och snabb tillväxt. Gemensamma nämnare har bland annat varit disruption, digitalisering och kapitalanskaffning. Maria är för närvarande bl a styrelsemedlem i Fishbrain, Mips och advisory board member i den Londonbaserade finansiella rådgivaren STJ Advisors. Bland tidigare operativa befattningar märks exempelvis CFO på iZettle (numera Zettle by PayPal) och Koncernchef för Readly. 

Om Eva Trouin
Eva Trouin har lång och gedigen erfarenhet från ledande strategiska och operativa befattningar i stora och små företag, både inom den publika och privata miljön. Den gemensamma nämnaren är den finansiella marknaden, demokratisering av sparande och investeringar, digitalisering och förändring. Eva är för närvarande styrelsemedlem i PinPoint Estimates. Tidigare operativa befattningar innehåller bland annat Sverigechef på Nordnet Bank, där Eva exempelvis startade samarbetet med Feminvest, Privatmarknadschef på Swedbank samt Head of Customer Experience på Swedbank.

 

Om Feminvest
Feminvest är en accelerationshub för kvinnliga ägande genom utbildning, samt en investeringsverksamhet. Feminvest är idag Sveriges största hub för kvinnliga entreprenörer och investerare med närmare 45.000 medlemmar. Företagets ambition är att aktivt jobba för ett mer jämställt ägande och samhälle. Feminvest utbildar och inspirerar runt investeringar och entreprenörskap digitalt via hemsidan, podcasten, sociala medier samt via utbildningsträffar. Feminvest arrangerar bland annat aktieklubbar som är öppna för alla kvinnor som vill utvecklas som investerare på flera platser i Sverige.

Feminvest har även ett ängelinvesterarnätverk där kvinnliga investerare erbjuds investeringsmöjligheter i bolag majoritetsägda av kvinnor, för detta arrangeras pitchevent där endast kvinnligt majoritetsägda bolag får pitcha.

Kontakt:
Michaela Berglund
michaela@feminvest.se
Telefon: +46723388288

Feminvest_newsletter

Registrera dig för att få hålla dig uppdaterad om vad som händer här på Feminvest

You have Successfully Subscribed!

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev

Du får ta del av inbjudningar, artiklar samt investeringsnyheter från oss.

Tack, du kommer att höra från oss framåt!