Nätverket består av 30 000 kvinnliga entreprenörer och privata investerare.

Feminvest arbetar för kvinnligt ägande och har sedan drygt två år tillbaka varit en fristående verksamhet. Bolagets största ägare Michaela Berglund har tillsammans med Pepins Group AB ägt verksamheten fram till nu. Nu köps Pepins Group andel på 49,9% av bolagets operativa samt flera kvinnliga investerare från Feminvests affärsängelnätverk.

“Jag är tacksam för det förtroende som Pepins har visat verksamheten genom åren. Nu förnyar vi bolaget till att bli helägt av kvinnor för det som ligger framför. Vi jobbar för att kvinnor ska äga och vi vill agera som vi lär. Vi kommer inom kort presentera en styrelse och advisory board med kvinnor som brinner för den enskilda frågan om kvinnligt ägande”, säger Michaela Berglund.

Under bolagets verksamhet har flertalet kvinnligt ägda bolag hittat investerare, nu senast Ella App som erbjuder digital vård under hela graviditeten. Feminvest är nu ytterligare ett kvinnligt ägt bolag som säkrar finansiering genom affärsängelnätverket vilket uppgår till över tvåhundra personer.

Den 27 april arrangerar Feminvest för första gången eventet Fearless på Norrsken i samarbete med flera aktörer och investerare där kvinnligt majoritetsägda bolag deltar och pitchar.

“Vår verksamhet fokuserar primärt på ägandet. Fler kvinnligt ägda bolag som erbjuds att växa med riskkapital accelererar både kvinnliga entreprenörers och investerares möjligheter att få expandera och på sikt göra en exit. Rent konkret behöver fler kvinnor få den möjligheten för att vi ska uppnå jämställdhet snabbare”, avslutar Michaela Berglund.

Michaela Berglund
michaela@feminvest.se
0723388288

www.feminvest.se

Om Feminvest
Feminvest grundades av Laika Consulting. Sedan januari 2020 är det ett eget bolag och vd för bolaget är Michaela Berglund. Idag är det Sveriges största nätverk för kvinnliga entreprenörer och investerare med 30.000 medlemmar. Företagets ambition är att aktivt jobba för ett mer jämställt ägande och samhälle. Feminvest utbildar och inspirerar runt investeringar och entreprenörskap digitalt, via Feminvest podcast samt via nätverksträffar. Feminvest har även ett investerarnätverk där kvinnliga investerare erbjuds investeringsmöjligheter i kvinnliga entreprenörer eller jämställda bolag.

Feminvest_newsletter

Registrera dig för att få hålla dig uppdaterad om vad som händer här på Feminvest

You have Successfully Subscribed!

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev

Du får ta del av inbjudningar, artiklar samt investeringsnyheter från oss.

Tack, du kommer att höra från oss framåt!