Nu under sommaren har vi fortsätt vårt samarbete med SEB Private Banking. Vi har nämligen släppt en serie expertråd, du hittar dem i länken längre ned i texten om du vill spana in dem.
I våra tidigare Expertsvar från SEB har vi gått igenom bla Filantropi och familjerätt samt att vi hade en konstvecka där vi fick en inblick bakom kulisserna hos Svenskt Tenn och Bukowskis. Idag kör vi – ”Löneväxling”

Under våren haft ett fantastiskt samarbete med SEB, samt SEB Private Banking, där vi fått allt från råd från deras pensionsexperter, sparekonomer, privatekonomer, vi har skrivit en rapport tillsammans där vi tittar på hur kvinnor investerar idag, utöver det har vi också haft en mängd med härliga digitala event som fokuserar på att hjälpa, lyfta och pusha grymma entreprenörer som är mitt deras entreprenörsresa!
Vill du spana in våra digitala event som sändes tidigare i våras så hittar du dem på Feminvests Youtubekanal.
Vi har även släppt ett par poddar tillsammans som du givetvis hittar till om du söker på Feminvest där poddar finns. Det senaste avsnittet på temat: Mitt, Ditt & Vårt – Vad är rätt” kan du lyssna på här!


Löneväxling innebär att du kommer överens med din arbetsgivare om att sätta av en viss del av din bruttolön till exempelvis pensionen.  Det gör att arbetsgivaren kan få utrymme att sätta av mer till din pension.
Gör din research inför ett sånt här beslut, det finns både för- och nackdelar med att löneväxla, det är tillexempel inte gynnsamt att Löneväxla om din lön understiger ett visst belopp.

Unionen har skrivit ihop ett bra exempel, se nedan:
Inkomstbasbelopp 2021:
1 inkomstbasbelopp = 68 200 kronor
Brytpunkten för att tjäna in allmän pension är en årsinkomst om 8,07 inkomstbasbelopp
= 550 374 kronor per år
(45 865 kronor per månad)
Löneväxling är inte förmånligt om lönen efter växlingen är lägre än brytpunkten.

Expertsvar: Löneväxling

 

Löneväxling kan vara ett förmånligt sätt att spara extra till pensionen. Det innebär i korthet att du som anställd väljer att växla bort en del av din lön till pensionssparande. Men om det lönar sig eller inte beror på hur mycket du har i lön. SEBs skatteexpert Peter Eriksson förklarar i klippet nedan hur det funkar och när det lönar sig att fundera på löneväxling.  

Använd gärna denna länk om filmklippet inte fungerar: https://seb.se/privat/private-banking/vara-experter-svarar/lonevaxling 

 

Feminvest_newsletter

Registrera dig för att få hålla dig uppdaterad om vad som händer här på Feminvest

You have Successfully Subscribed!

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev

Du får ta del av inbjudningar, artiklar samt investeringsnyheter från oss.

Tack, du kommer att höra från oss framåt!