Nu under sommaren kommer vi att fortsätta vårt fina samarbete med SEB Private Banking, vi kommer nämligen att släppa en serie expertråd som publiceras varannan vecka. Vi startade serien på temat filantropi, nu vidare till familjerätt och allt som hör till på ämnet! 

Under våren haft ett fantastiskt samarbete med SEB, samt SEB Private Banking, där vi fått allt från råd från deras pensionsexperter, sparekonomer, privatekonomer, vi har skrivit en rapport tillsammans där vi tittar på hur kvinnor investerar idag, utöver det har vi också haft en mängd med härliga digitala event som fokuserar på att hjälpa, lyfta och pusha grymma entreprenörer som är mitt deras entreprenörsresa!

Vill du spana in våra digitala event som sändes tidigare i våras så hittar du dem på Feminvests Youtubekanal.

Vi har även släppt ett par poddar tillsammans som du givetvis hittar till om du söker på Feminvest där poddar finns. Det senaste avsnittet på temat:  ”Mitt, Mitt &Vårt – Vad är rätt” kan du lyssna på nedan!

Expertsvar: Familjerätt

Här har SEB samlat deras svar på de vanligaste frågorna kopplade till att vara sambo, gift eller till familjeskiften.

Expertsvar: För dig som är sambo

Vad gäller vid samboförhållande? Vad är mitt och ditt? Och vad menas egentligen med ett samboavtal? När du och din partner blir sambos gäller helt andra juridiska regler än vad som gäller vid giftermål. Det är bra att känna till vilka de är.

Expertsvar: För dig som är gift

Hur skiljer sig ett äktenskap från ett samboförhållande? Här finns många vanliga missförstånd. Vi reder ut skillnaderna och tipsar om hur du kan agera, så att det passar er situation.

Expertsvar: Livet efter dig

Vad innebär det att göra ett skifte i familjen och att planera för hur de egna pengarna ska fördelas, kanske efter att du själv har gått bort, eller långt tidigare? Vi går igenom viktiga delar som du kan styra över för att hjälpa dina nära och kära, men också hur du kan gå tillväga om du vill göra en filantropisk gärning.

Expertsvar: Framtidsfullmakt

Med en framtidfullmakt är det du som avgör vem som hanterar dina tillgångar och andra angelägenheter åt dig om du skulle bli varaktigt sjuk.
Vår familjerättsjurist Ulrika Didon Kajerdt berättar vad du behöver tänka på när du upprättar en framtidsfullmakt.

Expertsvar: Testamente

Du kan styra ditt arv genom att upprätta ett testamente. Undersök först hur arvsfördelningen ser ut för dig, både när det gäller tillgångar och försäkringar. Vår familjerättsjurist Ann Engwall ger fler tips om vad du behöver tänka på och vad som krävs för att ditt testamente ska vara giltigt.

Feminvest_newsletter

Registrera dig för att få hålla dig uppdaterad om vad som händer här på Feminvest

You have Successfully Subscribed!

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev

Du får ta del av inbjudningar, artiklar samt investeringsnyheter från oss.

Tack, du kommer att höra från oss framåt!