För ett och ett halvt år sedan hade jag ingen aning om att jag skulle hamna på Feminvest, i bransch där jag dagligen skulle prata om ekonomi i alla dess former. Mina fördomar om finansbranschen sa att den miljön är absolut inte för mig. Men du. Det är faktiskt ganska kul. Det är inte bara ett gäng trött gubbar i kostym som härjar runt på stureplan.

Ett år människor jag aldrig trodde att jag skulle integrera med
Läs, trötta gubbar i kostym – som faktiskt, då och då överraskar en. Tro det eller ej.  Att få sitta ned och träffa alla fantastiska människor, kvinnor som män / entreprenörer / grundare / vd:ar som är så otroligt duktiga på det dem gör och brinner för sin sak. 
Man kan inte annat än bli inspirerad om man konstant träffar människor som är på väg framåt. Som drömmer och som har ambitioner.

Ett år av få arbeta med en fantastisk(a) människa(or) läs, Michaela berglund.
Hon är ambitiös, (otroligt) driven, godhjärtad. Träffar man henne så förstår man direkt att hon levererar – utan att behöva kliva ut och veva eller sänka någon annan på vägen. Hon lyckas genom att vara (take notes people) skarp, intelligent, givmild, glad och framförallt godhjärtad.
Är man stor och stark, måste man också vara snäll
– Bamse 

Ett år av lärdomar
Jag kan så mycket mer än vad jag trodde. Det jag har behövt för att växa är frihet och tillit. Vilket jag tror många längtar efter
(Är du en ledare, eller chef av något slag där ute – pröva det. Jag har haft turen att få en arbetsgivare som är otroligt generös med detta, hon såg mig. Mitt behov, och gav.)

Ett år av att få vakna upp och tycka att det är riktigt roligt av att arbeta 
Detta år har vi på Feminvest haft konstant mycket att gör.  Läs, mycket att göra. Tänk att man kan få ha det så roligt trots att man hela tiden snittar långt över en vanlig arbetsvecka  – och man gör det för att man väljer att gör det. För att det är kul. För att man lär sig otroligt mycket. Vilken dröm. Så glad. Så tacksam.

Ett år av C****-** (jag vet man är less på att höra om det, men here we go)
COVID-19. USCH. 2020 blev Feminvest ett eget bolag. I februari började jag. I mars klev Covid 19 in på den stora scenen och pandemin var här. Att arbeta hemifrån blev ett faktum. Jag är en arbetsmyra och har en hög arbetsmoral, så att arbeta hemifrån visste jag inte skulle bli ett problem. Men i ärlighetens namn, det var en utmaning att komma in som den första anställda i ett bolag. Fortfarande vara relativt ny på en arbetsplats, färsk i en ny bransch och ställa om till att arbeta hemifrån. Men det gick.
Feminvests stora dragplåster har varit eventen. Nu pratar jag pre-Covid eventen. När man tog varann i hand, drack ett glas bubbel, käkade snittar utan att reflektera över vem som nös när. Men som många andra så ställde vi om till digitala varianter istället.
Och det gick, det med.

Två blev till tre och Ksenia Stepanovic påbörjade sin Feminvest-resa efter sommaren. Vilken donna, fylld med energi och motivation. Har ni någonsin sett fram emot era måndagsmöten? Det har jag. Vilken dröm. Så glad. Så tacksam.

När jag sade upp mig för ett och ett halvt år sedan visste jag inte alls vad jag ville göra. Med en utbildning, och erfarenhet inom marknad och kommunikation funderade jag på vad jag skulle göra härnäst. Jag hitta ett arbete där jag kände att jag bidrog till någon mer än bara mig själv. Så jag mailade Michaela, frågade om hon ville ta en kaffe, och det ville hon. Vips blev jag inspirerad. Jag blev erbjuden om att få vara med och bygga Feminvest till vad det är idag. Jag får arbeta med något som kan inspirera en kvinna till våga lite mer, ta för lite sig mer och äga lite mer. 
Att få främja kvinnors välfärd, kvinnors ägande, och att få lyfta viktiga frågor som hållbarhet, jämlikhet, ägande. Varje dag. Vilken dröm. Så glad. Så tacksam.

Feminvest – It´s been great, tack för ett dunderår!
Följ oss på:
Instagram: Feminvest
Feminvest Gruppen – kvinnor som vill prata investeringar
Twitter: Feminvest_

Och du,  connecta gärna med mig på LinkedIn eller Instagram

Feminvest_newsletter

Registrera dig för att få hålla dig uppdaterad om vad som händer här på Feminvest

You have Successfully Subscribed!

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev

Du får ta del av inbjudningar, artiklar samt investeringsnyheter från oss.

Tack, du kommer att höra från oss framåt!