I samarbete med Vontobel

E-sport är som du säker förstått en förkortning av ”elektronisk sport”, och ett samlingsnamn för tävlingar som äger rum i en virtuell miljö.

Alltså tävlingar som exempelvis utförs på datorn, genom till exempel Virtual Reality (VR) eller eller via ett Tv-spel, eller med en spelkonsol, där de tävlande spelar olika typer av elektroniska spel mot varandra.


Man kan gott säga att E-sport har för länge sedan upphört att vara en nischad hobby. Men trots detta flyger E-sportsektorn fortfarande under många investerares radar.
Vontobels E-Sports & Mobile Gaming certifikat kan du läsa mer om här!

Det finns en enorm tillväxtpotential i e-sportsektorn

Vad man än har för för personliga åsikter kring E-sport så kan man onekligen säga att det är en miljardindustri som växer i rasande takt, och det finns pengar att tjäna. Prissummorna är enorma vid dessa tävlingar. I tävlingen The International i Dota 2 låg det en prispott på den hisnande summan: 330 miljoner kronor varav vinnaren tog med sig nästan hälften hem.

Spelet Fortnite är ett annat exempel på vad som lockar folk i dagsläget, då över 250 miljoner är regelbundet online och spelar spelet.


“Enligt marknadsundersökningen gjord av företaget Newzoo, förväntas den globala försäljningen av videospel uppgå till cirka 174 miljarder US-dollar år 2020, vilket motsvarar en ökning med nästan 20 procent jämfört med föregående år.”

Så skriver Vontobel på deras hemsida.

Tillväxten som e-sportindustrin har upplevt de senaste åren har främst drivits av gynnsamma demografiska trender, förbättrad produktkvalitet och bättre internetanslutning.

För att inte tala om den pågående Covid-19 pandemin, och den påtvingade karantänen för många har fortsatt att driva industrin framåt.

Tillväxtpotentialen inom sektorn för e-sport och spel kan skapar därför intressanta möjligheter för investerare. Därför har Vontobel nu lanserat trackercertifikat: Vontobel E-Sports & Gaming Index.

Detta index hanteras aktivt av Vontobel-specialister och innehåller aktier i företag som är verksamma inom spel- och e-sportsektorn. Detta inkluderar molnspel, chiptillverkare, spelutvecklare samt utrustning, spelteknik och videostreaming. Vontobels investeringsspecialister analyserar ett brett utbud av spelaktier och inkluderar de potentiellt mest lovande i indexet.

Här kan du även läsa om deras Crypto Portfolio!

Feminvest_newsletter

Registrera dig för att få hålla dig uppdaterad om vad som händer här på Feminvest

You have Successfully Subscribed!

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev

Du får ta del av inbjudningar, artiklar samt investeringsnyheter från oss.

Tack, du kommer att höra från oss framåt!