Förra veckan publicerade vi ett inlägg om vad börshandlade produkter är, hur och när du kan använda dessa, och var du hittar dem. I slutet av det inlägget kom ett par exempel på vilka typer av industrier du kan få exponering mot genom att använda dig av olika typer av börshandlade produkter. (Här hittar du till  inlägget).

För att ge exempel så har vi under året delat några tips på hur du kan få exponering mot några trackers som följer de största trenderna just nu. Exempelvis  E-SportBitcoin5GAI Rymden.

TIPS om du vill läsa mer om trenderna: Tryck här eller sök på Vontobel i sökfältet högst upp till höger på startsidan så kommer alla inlägg vi skrivit om trenderna.

Med tanke på den pågående kryptotrenden så ville vi idag ge er en liten fördjupningstext på hur man kan få exponering mot de två största kryptovalutorna. Helt utan att investera direkt i kryptovalutorna. Vi bad därför vår samarbetspartner Vontobel att bidra med mer matnyttig information!

—–

Nya Trackercertifikat på Bitcoin och Ether – Delta i kryptotrenden utan risk för myntstöld 

De två tveklöst viktigaste kryptovalutorna – Bitcoin och Ether – har sett en snabb värdeökning sedan introduktionerna 2008 och 2015. Detta har väckt många investerares uppmärksamhet. För de investerare som vill delta i Bitcoin och Ethers utveckling, men inte vill investera direkt i kryptovalutorna, kan Vontobels trackercertifikat på Bitcoin respektive Ether vara intressanta placeringsalternativ. 

Certifikaten är lätta att investera i. På grund av deras konstruktion är det möjligt att få exponering mot Bitcoin eller Ether även med mindre belopp. Dessutom medför certifikaten, att du som investerare inte drabbas av förlust i händelse av hackarattacker eller myntstöld. Bitcoins prisutveckling är svår att inte imponeras av. Den kännetecknades delvis av starka rörelser både uppåt och nedåt; men prisuppgångarna som ägt rum under tiden, till exempel de som observerades i början av året, är iögonfallande. Intresset för Bitcoin och Ether och viljan att delta i prisutvecklingen har ökat markant, både bland privata och institutionella investerare.  

Ingen plånbok – ingen risk för myntstöld:

Vontobel fungerar som depå för de underliggande mynten i kryptovalutorna. Vontobels börshandlade trackercertifikat gör det möjligt för investerare att delta i Bitcoins och/eller Ethers prisutveckling. Helt utan att behöva ha tillgång till en kryptohandelsplattform eller ”plånbok”. Detta ger fördelen att risken för förlust av Bitcoin eller Ether, på grund av hackarattacker, tekniska problem, felaktig hantering eller att lagringen skulle fallera inte utgör någon risk för investerare i certifikatet.

TrackercertifikatenTRACK BITCOIN II VON” (ISIN DE000VX0ET22) samt TRACK ETHER II VON (DE000VQ59HS0) är noterade på Nordic Growth Market Exchange i Sverige (Nordic MTF Sweden) och kan handlas direkt via din bank eller mäklare och kan förvaras i både ISK och värdepappersdepå. Certifikaten är värderade och handlas i svenska kronor (SEK).

De nya certifikaten har en förvaltningsavgift, för närvarande 3,75% p.a., som dras av automatiskt från certifikatet dagligen. Med hjälp av den nya kostnadsstrukturen kan Vontobel således återspegla de tillämpliga kapitalkraven som gäller för investeringar i kryptovalutor.

Så är du nyfiken på att läsa på mer om certifikaten så hittar du all information på Vontobels hemsida. Lockar exempelvis Bitcoin så kan du läsa mer här, vill du däremot få exponering mot Ether så hittar du till trackercertifikatet här.

För att handla börshandlade produkter bör du ha erfarenhet, intresse och god kunskap om de finansiella marknaderna. Inlägget är i samarbete med Vontobel.
Feminvest_newsletter

Registrera dig för att få hålla dig uppdaterad om vad som händer här på Feminvest

You have Successfully Subscribed!

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev

Du får ta del av inbjudningar, artiklar samt investeringsnyheter från oss.

Tack, du kommer att höra från oss framåt!