5 tips på hur ni som företag kan växa på Instagram.

För att lyckas på Instagram och skaffa sig fler följare krävs det mer än att bara posta några inlägg här och där. Planering och engagemang, samt interaktioner med era följare krävs för att ni ska kunna växa på Instagram.

Tips 1: Använd rätt hashtags!

Att använda rätt och relevanta hashtags är ett bra sätt att nå nya följare. Hashtags används för att beskriva ert företag eller bilden ni postat. Är ni ett företag som driver ett illustrationsföretag kan det vara lämpligt att använda hashtagen #illustration. När en användare sedan söker på det ordet, är det större chans att de hittar ert företag. Om ni har svårt att välja vilka hashtags just ni kan använda, gå in och kolla på vad era konkurrenter eller liknade konton använder och ta inspiration från dem.

Tips 2: Engagera dig i dina konkurrenters följare!

Att engagera sig i sina konkurrenters målgrupp ökar chanserna till nya följare. Dessa människor som redan följer era konkurrenter, har redan visat intresse för det ni gör också. Genom att kommentera positiva saker i konkurrenternas kommentarsfält, kommer ert namn upp för deras följare vilket ökar chanserna att de går in på eran profil.

Tips 3: Placera era stories i höjdpunkter!

Ordna stories i höjdpunkter för att skapa trailers om vad kontot handlar om och förklara vad det är ert företag gör. Fördelen med att spara stories i höjdpunkter är att när en potentiell kund landar på er profil, har ni bara en kort stund att övertyga dem att följa er. Dessa höjdpunkter fungerar då som er kommunikation till kunden om vad företaget handlar om och är er första chans att sälja in er produkt eller tjänst till personen. 

Tips 4: Ha hög kvalité på bilderna och variera innehållet!

Att ha hög kvalité på bilderna ni postar och ett genomgående färgtema i flödet gör att ert företag känns seriöst. Håll er till en färgpalett med ett antal färger och redigera era bilder likadant, för att uppnå ett sammansvetsat flöde. Däremot syns inte ett konto som endast har fina bilder lika mycket som ett konto som varierar med både bilder, videos, stories och livesändningar. Att posta 1-2 gånger per dag är också en bra start om ni vill börja er resa till ett framgångsrikare konto.

Tips 5: Interagera med era följare!

Vill ni bli framgångsrika på sociala medier är det viktigt att ni interagera med era kunder och följare. Gilla deras kommentarer om de kommenterar era bilder och svara dem med en kommentar tillbaka på minst fyra ord. Detta kommer att göra att ni syns mer i hashtagsflöden och i sökresultaten. Ta gärna om ni kan, 30 minuter efter att ni lagt ut ett inlägg och svara på kommentarerna ni fått. 

Anledningen till att det är viktigt att interagera med sina följare, variera sitt material och innehåll är för att Instagram använder sig av en ny typ av algoritm. Denna algoritm gör att det innehåll som användarna faktiskt bryr sig om, hamnar först. Genom att vara aktiv och skapa relationer med era följare, kommer ni hamna högre upp i flödet. 

När ni interagerar med era följare genom att svara på kommentarer eller lägger ut stories där era följare kan rösta, skapar ni kontakter. Detta är något algoritmen, som nämndes tidigare, älskar. När ni jobbar för att skapa kontakter och ett starkare band till era följare, jobbar Instagram för er så att ni ska hamna högre upp i flödet. Därför är det väldigt viktigt med just interaktioner. Gör gärna giveaway eller frågestunder på era stories, där era följare kan vara med och bidra med sina idéer eller frågor till er.

Hoppas nått av dessa tips fungerar för er eller inspirerar er till att prova något nytt. Kom ihåg att denna process inte sker över en dag. Det finns en stor sannolikhet att dessa tips fungerar bra till en början, men att de sen kanske inte ger det resultat ni vill. Ge inte upp då, fortsätt kämpa och gör det som fungerar bäst för er, så kommer följarna tillslut att rull in.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *