Så investerade kvinnor helst under 2019.

“Nu slutar vi prata om att kvinnor inte investerar och börjar istället prata om hur de investerar”

I dagsläget finns det mycket information om varför kvinnor inte investerar, genom att belysa varför kvinnor inte investerar eller startar bolag riskerar informationen att ge motsatt effekt. Istället vill Feminvest nu skifta fokus till hur kvinnor investerar. Feminvest följde under 2019 upp hur 300 kvinnor i nätverket investerar, undersökningen visar på på flera överraskningar runt nyfikenhet på mer riskfyllda investeringar. 

Feminvest delar nu i rapporten “Fearless & Sustainable” datan på hur kvinnor i nätverket investerar och hoppas på så sätt få fler kvinnor att få upp ögonen kring investeringar och sparande. Enligt rapporten investerar tjejer allra helst i teknologi som bransch (75% av de svarande), följt av medicin (55%) och därefter industribolag( 50%) enligt den här undersökningen. Långt mer populära branscher än exempelvis mode (22%), och media (11%). 

Läs rapporten här nedan:

Ladda ner rapporten här

Made withVisme

Feminvest lanserar nu en årlig mötesplats för kvinnliga entreprenörer och investerare – Feminvest Summit, med tema Fearless & Sustainable!

Anmäl dig till till Fearless & Sustainable eventet den 25 maj här.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *