“Att få driva ett UF-företag är det roligaste som finns!”

Hej, 

Mitt namn är Amanda Öqvist och jag är 18 år gammal. Jag kommer från Järna utanför Södertälje, men studerar just nu på Tullinge Gymnasium. I juni tar jag studenten och efter det är det i full gång  med att jobba på Kallfors Golfklubb hemma i Järna. Under de kommande tre veckorna ska jag följa med Feminvest teamet, dela min tankar och idéer här på hemsidan och förhoppningsvis träffa ännu fler inspirerande och drivna kvinnor än de här på Feminvest.  

I dagsläget driver jag UF-företaget HomeChange UF tillsammans med några av mina klasskompisar. HomeChange är ett företag som säljer miljövänligt och giftfritt sköljmedel med återanvända glasflaskor från restauranger, grannar och människor runt omkring oss. Vi tänkte ”varför ska vi producera massa nya flaskor, när det finns hur många som helst som bara slängs”. Sköljmedlet tillverkar vi helt själva hemma i Järna och det består av vatten, ättika och eterisk olja. Själva tanken och konceptet bakom vår idé var främst att uppmärksamma om miljöbovar i hemmet som enkelt går att byta ut mot ett miljövänligare alternativ. Vi började därför med att göra ett sköljmedel för att visa hur enkelt det är.

Följ oss gärna på Instagram @homechange_uf

UF står för ungt företagande och det är precis det vi är, unga personer som driver ett företag. Att få driva och verksamma ett eget företag när man fortfarande går i gymnasiet är en otroligt häftig och rolig resa. Efter att ha växt upp med egenföretagare till föräldrar visste jag att det krävs mycket tid och engagemang för att driva ett företag. Men när vi väl satt igång denna process var det mycket mer jobb än vad vi hade räknat med. Trotts allt detta jobb var det en otroligt skön känsla när produkt äntligen blev klar och redo för försäljning. När första produkten såldes kändes det helt overkligt, vi kände oss så stolta över oss själva och denna känsla gjorde att vi ville fortsätta ännu mer. Denna resa har varit så otroligt rolig och givande. Jag har fått lära mig att bemöta kunder och människor på ett helt annat sätt, våga ta intiativ och gå fram till människor, gå på bankmöten och mycket mer.

Om du eller någon i din närhet har chansen att starta ett UF-företag, ta den. Det är en erfarenhet du alltid kommer att ha med dig och den kommer gynna dig i framtiden när du vill starta eget. Du kommer veta vad som krävs för att starta eget och vilket jobb som krävs. Våga satsa och kör på!

// Amanda 

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *