Inspiration till sparande & investeringar

Hej kära läsare! 

Idag är det söndag 1 mars och efter denna vecka är det röda siffror på börsen efter att coronaviruset har slagit till. Jag tycker det är intressant att se hur ett sådant virus påverkar världsekonomin och företagen i Kina, och även nu Europa. Det har en stor påverkan på våra investeringar då det mesta har sjunkit, i alla fall mitt innehav. Oro på börsen och i världsekonomin bidrar till att många säljer sitt innehav för att börsen störtdyker. I dessa tider kan det vara värt att lyssna på andras tips och hur de analyserar för att lära sig mer om situationen och känna att man kan sitta lugnt i båten. Jag står fast med min investeringsstrategi och ser detta som ett bra köpläge att fylla på med aktier i mitt innehav, eftersom de nu är billigare. 

För att hitta inspiration och lära mig mer finns det flera Instagram-konton och podcasts jag lyssnar på, idag tänkte jag tipsa om mina favoriter. Podcasts är min favorit då jag lär mig mycket när någon annan förklarar och det är ett utmärkt sätt att fördriva tiden till och från jobbet. Avanza och EFN släppte även i veckan bra avsnitt om hur man ska tänka kring börsoron. 

Mina favoritpoddar för sparande och investeringar:

  1. EFN Marknad med Matilda Karlsson
  2. Avanza-podden med Johanna & Nicklas 
  3. Pengarna & livet av SEB med Américo & Kristin
    …och självklart Feminvest podcast, som är mer djupa och spännande intervjuer.

Mina favorit Instagram-konton för inspiration och kunskap:

  1. Spargurun 
  2. Sparmakarna 
  3. Ekonomitjejer

Jag gillar konton som ger konkreta tips, gör analyser av aktier och levererar tydliga grafiska bilder så det är enkelt att förstå och lära sig. Sedan finns det flera personer som är spännande att följa, men från dessa konton tycker jag att jag får ut bra med tips och kunskap.

Hur tänker ni kring börsoron? Känner ni er lugna eller har ni sålt ert innehav? 

Ha en fortsatt fin söndag!

/Sofie

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *