Investera hållbart – för planeten, för samhället och för dig själv

Hur du väljer att investera dina pengar har en avgörande effekt på såväl planetens utveckling, som samhällets utveckling och så klart även på dina pengars utveckling. Trine erbjuder möjligheten att vara med att skapa en mer hållbar planet, ett mer hållbart samhälle för människor och världen samtidigt som dina pengar får möjligheten att växa. 

Trine är bolaget med partners som Sida och FN:s utvecklingsprogram, bolaget som belönats med flertalet priser för innovation och hållbarhet, bolaget som omskrivits i såväl BBC och CNN som SvD och DiDigital, bolaget som attraherat några av Sveriges kanske bästa investerare och entreprenörer till sitt team. Med en plattform som möjliggör investeringar i solenergi på tillväxtmarknader skapar de en hållbar avkastning för dig som investerare.

Varför är det viktigt att investera hållbart?

För att vår planet skall överleva så kräver det att vi alla är med och bidrar genom att leva mer hållbart. Att dessutom välja rätt investering är en naturlig och ett långsiktigt bidrag för planeten och samhällets framtid. Hållbarhet kan många gånger kännas överväldigande och svårt och att investera hållbart adderar oftast ännu en dimension av komplexitet för många av oss. Men med Trines plattform blir det enkelt att investera i en bättre framtiden för planeten och för din egen ekonomi. Genom Trine investerar du i solenergi på tillväxtmarknader, marknader där energianvändningen idag ofta är farlig både för miljön och människorna och även väldigt dyr.

Varför solenergi på tillväxtmarknader?

Solenergi är en förnybar energikälla som är fri från utsläpp av koldioxid i atmosfären. Genom solpaneler så omvandlas solljuset till elektricitet. I stora delar av världens tillväxtmarknader så är tillgången på just solenergi stor året om. Men idag saknar ca. 800 miljoner av befolkningen trots allt tillgång till elektricitet. Många använder istället tex. fotogen för att få ljus efter att solen gått ner. Fotogen är dock, i stora mängder, skadligt för hälsan, det ä väldigt dyrt och släpper även ut stora mängder koldioxid. Så att installera solpaneler låter ju som en självklarhet för dessa människor eller hur? Problemet är dock att själva installationen av solpaneler innebär en väldigt stor kostnad för ett hushåll. Däremot klarar hushållen av att betala för installationen i mindre summor över en längre tid eller genom månadsavgift för den el som de konsumerat.. Det i sin tur ställer stora krav på likviditet från företagen som säljer och installerar eller hyr ut solpanelerna och det är här du som investerare via Trine kommer in i bilden.

Hur funkar det?

Trine gör det enkelt att investera hållbart där dina pengar gör skillnad på riktigt, samtidigt som de växer. När du registrerat dig på hemsidan väljer du vilket, eller vilka, lån du vill investera i. Ett lån är alltså som ett projekt som ett specifikt och noga utvalt företag inom solenergibranschen satt upp för att kunna finansiera sin utveckling. Lånen skiljer sig åt i storlek, geografisk plats, risk och påverkan på miljön och samhället, vilket sammantaget så klart också gör att räntan, alltså det som blir din avkastning som investerare varierar. Du väljer själv hur många lån du vill investera i och hur mycket du vill investera i varje lån. Minimum för en investering i ett lån är 25 EUR.

Hur påverkar Trines lån planeten, samhället och människorna?

Trine har redan över 10 000 investerare som tillsammans genomfört drygt 60 000 investeringar med ett totalt belopp strax över 31 millioner EUR. Tack vare dessa investeringar har nästan 2 miljoner människor fått tillgång till elektricitet från solenergi och planeten har besparats ca 151 000 CO2 i skrivande stund. Trine började med solenergi i Afrika, där investerare finansierat lån i flertalet länder. Idag har Trine breddat sitt erbjudande ytterligare och som investerare finns det numera möjlighet att finansiera lån flera länder i både Afrika, Asien och Centralamerika. 

Investera för planeten, människorna och din plånbok

Genom Trine har du alltså möjligheten att på ett enkelt sätt vara med och påverka utvecklingen i världen. Dina investeringar bidrar till minskade koldioxidutsläpp, bättre hälsa och stabilare elektricitet hos människor i tillväxtmarknader, samtidigt som du får möjlighet till avkastning på dina pengar. Tiden är ju din bästa vän när det gäller investeringar så registrera dig redan idag så du kan börja investera för planeten, människorna och din egen plånbok nu.

Så här kommer du igång: 

Steg 1: Sätt enkelt och smidigt upp en konto hos Trine via länken nedan, antingen med hjälp av Bankid eller med din e-mail. Du klickar på menyn uppe till höger och sedan på ”Sign up”.

Steg 2: Börja investera. Välja vilket eller vilka lån du vill investera i.

Steg 3: Din pengar investeras i solenergi. När ett lån är fullt finansierat av investerare flyttas dina pengar till låntagaren, även kallad solar partner.

Steg 4: Återbetalning. Eventuella återbetalningar från låntagaren innebär att du får tillbaka dina pengar inklusive ränta. Du kan hela tiden följa dina investeringar, återbetalningar och påverkan via ditt Trinekonto

Om Trine:

Trine gör det enkelt för privatpersoner och företag att investera i solenergi där det gör som mest nytta. Trines mål är att ge investerare trippel avkastning – tjäna pengar samtidigt investeringen gör stor social- och miljömässig skillnad. Genom investeringar i lån till några av de mest lovande och ambitiösa entreprenörerna så har över över 2 miljoner människor i Afrika, Asien och Latinamerika redan fått tillgång till elektricitet samtidigt som mer än 135,000 ton koldioxidutsläpp kunnat undvikas. Våra 10,000 investerare har hittills fått återbetalningar till ett värde av 65 miljoner SEK, där räntan legat mellan 7-10% per år beroende på lån. 

www.trine.com

Delar av innehållet på Feminvests hemsida skall tolkas som marknadsföring och är i viss mån finansierad av bolag. Detta inlägg avser ett sådant samarbete.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *