Sofie Norman – ny ambassadör på Feminvest

Så kul att Feminvest växer med flera coola ambassadörer. Sofie Norman jobbar på ett fondbolag efter att nyligen tagit sin ekonomiexamen.

Vad kommer du ifrån? Jag är uppvuxen i Sollentuna utanför Stockholm och har nu flyttat tillbaka till huvudstaden efter tre års ekonomistudier i Jönköping. 


Hur fick du höra om Feminvest? Fick det tipsat av ett inspirerande Instagram konto jag följer och började följa direkt!


Vad tänker du runt ditt egna sparande? När jag började jobba efter examen i somras blev sparande mycket roligare då jag har en större inkomst, jämfört med när jag var student. Jag gör medvetna val idag för framtida Sofie och tycker det är spännande att se pengarna växa. Jag har planerat min spar-strategi utifrån många poddar jag har lyssnat på och artiklar jag har läst. Det är uppdelat i tre kategorier med olika målsättningar, mer om det får ni läsa här i framtiden!


Har du några konkreta tips att ge på hur pension och sparande kan bli roligare? Förstå att ju mer du sätter dig in i det och lär dig, desto mer kommer den kunskapen att vara en fördel för dig. Det finns massor med inspirerande poddar, youtube-klipp och artiklar som går igenom grunderna i aktier och fonder. Du kommer tacka dig själv i framtiden att du har basfaktan och ha en stabil plan för ditt sparande och pensionen. Sen blir det roligare om man hittar likasinnade personer som man kan bolla tankar och idéer med. 


Ser du dig som en risktagare, varför/varför inte? Risktagerska, absolut! För mig är handlar det om personligt ägande och därför värderar jag mitt egna sparande högt, det skapar en säkerhet och makt för mig själv. När det kommer till börsen och sparande investerar jag långsiktigt och stabilt, skulle vilja ta mer risk men det får bli längre fram ju mer pengar jag kan investera. Privat skulle jag vilja ta mer risk, utmana mig själv! 


Vilka investeringssätt vill du lära dig mer om? Just nu är jag inne i en fas där jag lär mig mer om obligationer och strukturerade produkter. Jag vill även ha mer koll på de olika robotrådgivarna i appar som finns ute på marknaden. De presterar bättre än den aktiva förvaltningen några av dom. 


Hur ska tjejer börja prata mer investeringar? Först- följ Feminvest såklart för inspiration och kunskap, sedan ta upp frågan med dina kompisar tycker jag. Hur sparar ni? Vad har ni för strategi? Eller bara att börja från början är ibland nödvändigt, till exempel vet ni vad en fond är? 


Vad gör du helst när du inte jobbar? Lyssnar på mycket poddar och tränar! Samt umgås med familj, vänner och sambo. Jag vill få in en rutin att läsa mer böcker, det är mitt nyårsmål! 🙂

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *