Luleå Finance Group – Finansfrukost

Läsårets första finansfrukost – Tema: Bank och Minusräntor – har äntligten genomförts på Luleå Tekniska Universitet.

Denna gången gästades vi utav Swedbanks Karin Ericson och Jenny Stadin som gav deras syn på det stundande makro- och ränteläget. De tror att trots den ökande recessionsrädslan kommer konjunkturen utmynna i en mjuklandning. Vidare diskuterade de hur banksektorn och andra brancher påverkas av just negativreporänta, både vilka konsekvenser de får för ens privata ekonomi och ens investeringar.

Avslutningsvis gav de två aktietips: Tomra Systems och Stora Enso.

Tomra Systems är en norsk aktie som rider hållbarhetsvågen. De är världsledande inom automatiserad returhantering och har mer än 82 000 installationer i mer än 60 länder. 

Skogsbolaget Stora Enso är mitt i ett pågående strategiskifte som gynnas av globala trender som hållbarhet och ökat miljöfokus. Swedbanks Karin Ericson och Jenny Stadin menar att förädling av skogsråvaran ger intäktspotential.

I vanlig ordning avslutades Finansfrukosten med en aktieanalys, denna gång analyserades just vår gäst: Swedbank. Ni finner analysen genom länken nedan.

Published by Luleå Finance Group

Luleå Finance Group är ett utskott under Ekonomsektionen vid LTU med fokus på aktier och investeringar. Vi arbetar för att främja ungdomars intresse för finans genom att hålla i event och resor.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *