Jämställdhet i en första bransch på börsen

Idag publicerades den årliga Allbrightrapporten som kartlägger jämställdhet i olika branscher för samtliga bolag på börsen. Den första branschen som nu uppnått jämställdhet är fastighetsbranschen med i genomsnitt 40 procent kvinnor i ledningsgrupperna (ingen annan bransch uppnår högre än 33 procent. Vidare stoltserar en fjärdedel av fastighetsbolagen med en kvinnlig vd, att jämföra med var tionde vd för resterande branscher.

Amanda Lundeteg vd Allbrightstiftelsen

De fem fastighetsbolag som toppar den gröna listan i årets rapport är följande:

  • Whilborgs fastigheter
  • Oscar Properties
  • Atrium Ljungberg
  • Bonava
  • Corem

Till Allbrightrapporten här

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *