Hela jag skrek efter återhämtning efter en fullspäckad helg. Så i tisdags morse tog jag sovmorgon. Superlyxigt att kunna ta det beslutet och bara genomföra det. Det tycker i alla fall jag, och kanske också du. Det är en lyx jag ger mig själv som tack för att jag är skitkass på att skilja på jobb och fritid eftersom jag älskar det jag gör. Som tack för att jag jobbar, utöver alla vardagar också alla helger utom en i oktober. Som tack för att jag valt en månadsinkomst som är typ hälften så stor idag som den var för ett år sen och, ännu mindre än om jag valt att fortsätta som konsult. Som tack för att jag 9 dagar av 10 har med mig matlåda även om jag tycker det är svintråkigt att laga mat till mig själv. Som tack för att jag vågade hoppa och lämna all trygghet jag hade ett år innan jag fyllde 30. Som tack för att jag fortsätter välja frihet och drömmar. Som tack för så himla mycket mer, men jag tror det räcker så för ni förstår var jag vill komma.

Vi har alla olika förutsättningar och vi väljer olika. Vi prioriterar olika och tur är ju det. Det som är viktigt för mig är kanske helt irrelevant för dig. Och tvärtom. Jag tror dock att vi sällan reflekterar över de val vi faktiskt gör och vad som är viktigt för oss själva.

För mig har det senaste året handlat otroligt mycket om att reflektera över vad som är viktigt för mig och hur jag vill leva mitt liv, inte bara i framtiden utan också precis just nu. Vad jag prioriterar att lägga min tid och mina pengar på förändras konstant. När jag var yngre så var jag definitivt fröken slösa. Spenderade varenda krona så fort de kom in på kontot. Sen har jag också varit fröken spara, framförallt tillsammans med min ex-pojkvän. Vi var så duktiga på att spara att det nog också blev en av anledningarna till att vi gled isär. En av många anledningar så klart. Men det var ju också tack vare det sparandet som jag kunde välja att ta ett break och fundera över livet utan krav på inkomst under en period.

Varje gång vi säger ja till något så säger vi också nej till något annat. Jag tror absolut på att vi kan få allt vi vill ha i livet, även om det ibland tar lite längre tid än vi vill. Jag tror bara att få av oss faktiskt vet vad vi vill ha. Är det ett flexibelt jobb där du bestämmer över dina arbetstider, jobbar var och när du vill men också när det än behövs? Eller är det den trygga, fasta anställningen där du kan stänga ner datorn och släppa jobbet när klockan slår fem, där du är ledig alla helger, röda dagar och har dina veckor med sommarsemester?

Vad är dina top 5 över saker som är viktigt i ditt liv? Fundera, skriv ner och se hur du faktiskt väljer att leva.

Välj ditt liv. Välj din dröm. Du kan alltid välja om.

Join the conversation

2 Comments

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *