Tag kontrollen over din udvikling

Da jeg blev spurgt, om jeg ville være ambassadør for Feminvest, var jeg ikke i tvivl om, at jeg skulle sige ja. Jeg har altid haft lyst til at skubbe mine grænser og bryde normer, der holder mig tilbage i livet. Som tidligere ansat i den finansielle sektor og studerende på Copenhagen Business School er økonomi ikke et nyt emne for mig, men der er bestemt mennesker, der ved meget mere om investeringer end jeg. Mit ønske er, at kvinder, uanset alder, skal turde tage fat på livet både i forhold til personlig og økonomisk udvikling. 

Jeg er 24 år gammel, mor til Edda på to år, gift med en svensk mand, arbejder med kommunikation og studerer på CBS. Sidste år investerede jeg og min mand i en ejerlejlighed på Frederiksberg. Mit liv er i gang med at forme sig, som jeg ønsker det, og hver dag udfordrer jeg mig selv for at få det ud af livet, som jeg vil. Ikke alt kan lade sig gøre lige nu, men jeg har lært at dele mine store mål op i mindre delmål. På den måde føler jeg altid en realistisk tilgang til mine forventninger. 

Jeg er typen, der skriver to-do lister. Følelsen af at strege et punkt over er tilfredsstillende og bekræfter mig selv i, at jeg er i fremgang. Nogle gange må jeg udskyde et punkt, skrive et ekstra på eller strege et over, som jeg ikke længere er interesseret i – det vigtigste er, at det så vidt muligt er mig, der har kontrollen over mit liv. 

Når det kommer til kapital, så er jeg et sted i mit liv, hvor min kapital endnu ikke har fået en betydelig størrelse – kunne man tro. Derfor er det interessant som ung at tænke på, hvad der sker, hvis jeg dropper kantinemaden hver arbejdsdag og i stedet lægger de 30 kr. i f.eks. en gratis indeksfond. Sådan vil jeg opnå min første million som 50-årig forudsat, at børsen holder sit gennemsnitlige afkast også i fremtiden. De 800.000 kr. af millionen vil være rent renteafkast, og selvom det har taget 26 år at nå den første million, vil det blot tage syv år yderligere at nå den næste. Derefter fire år yderligere for den næste. Ja, rentes rente er fascinerende.

Når det først går op for én, at det er sådan, det hænger sammen, tror jeg, at den første million kommer hurtigere, end som så. Alt handler om prioritering og valg. De fleste kendte investorer fortryder kun en ting – at de ikke begyndte tidligere. Jeg glæder mig til at dele mine tanker på dette område. 

Christine Nordquist

christine.nordquist@icloud.com

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *