Min väg till att börja investera

Som introduktionstext till det här nya Feminvest ambassadörskapet vill jag börja med att berätta att jag vet absolut NOLL om allt som har med investeringar och sparande att göra. Så om du är van och flitig investerare kanske det här inte är en blogg för dig, men om du är som mig, en nybörjare och vill lära dig mer om hur du ska hantera dina pengar kanske det här är en resa som passar dig utmärkt att följa.

Det här med att investera är något som jag har klurat över under en tid nu. I det stora hela känns det som att det behövs mycket kunskap för att komma igång, även om jag såklart ser fördelarna med att placera sin pengar och besparingar ur ett mer långsiktigt perspektiv. Men vart börjar man egentligen och hur går man ens tillväga när man väl öppnat det där Avanza-bankkontot som ens pappa tvingade en till en trött söndagskväll?

I och med att jag då är nybörjare till allt som har med pengar, investeringar och sparande att göra var det inte helt självklart när Michaela frågade mig om jag ville bli ambassadör för Feminvest. Jag har ju inte direkt några kunskaper att dela med mig av till Feminvests nätverk. Men vad jag kan göra är att dela med mig om det jag ämnar lära mig och vad jag lärt mig hittills om hur jag bästa ska förvalta mina egna pengar.

Under det närmsta året kommer jag därför att dela med mig av de små och stora beslut jag gör gällande min privata ekonomi och jag hoppas att det kan inspirera andra nybörjare att faktiskt ta tag i det där okända som är ens bankkonto.

Så vem är jag? Jag är en 26-årig tjej som, ni kanske redan har märkt, inte är helt redo för att bli “vuxen”. Idag jobbar jag med marknadsföring på FundedByMe i Stockholm efter att ha bott och pluggat i New York i 4 år. I våras köpte jag min första lägenhet och nu ser jag fram emot många mysiga höstkvällar i den.

/Olivia 

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *