Facebook Libra var en het nyhet under våren. Apple lanserade samtidigt Digitala signaturer, publika och privata krypteringsnycklar, möjligheter i sitt CryptoKit som är tillgängligt för IOS 13. Frågan är nu om och när företaget följer efter och tar ett kliv in i kryptovalutans förundrande värld. 

– Vi håller på och tittar på kryptovalutor. Vi tycker det är intressant, och att det har en långsiktigt intressant potential.

Detta konstaterade Jennifer Balley till CNN för en tid sedan, han är chef för betalningslösningen Apple Pay.

Både Samsung och HTC har sedan tidigare meddelar att de arbetar på att lansera digitala plånböcker som inte är uppkopplade mot internet.

Facebook Libra

Ytterligare ett globalt storbolag som varit intresserade av kryptovalutor är Facebook. Bolaget försökte med sina 2 miljarder användare att införa en ”Facebook Coin” för några år sedan, men initiativet lades ner. Den nya valutan Libra ägs inte direkt av facebook men utav Libra Association i Geneve, Schweiz, det är en icke-kommersiell medlemsorganisation med Facebook som en av grundarna.

Medlemsorganisationen har en imponerade partnerlista, stora bolag som nu gemensamt fokuserar på att utveckla kryptovalutan Libra framåt.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *