Såväl bostadsrätts- som villapriserna ökade med 1 procent under augusti. På ett år är uppgången 3 procent för bostadsrätter och 2 procent för villor, enligt Svensk Mäklarstatistik.I år var det högre tryck på försäljningen jämfört med augusti ifjol. 14 700 bostäder såldes, vilket är 3 procent fler än samma månad förra året. 

– Det är framför allt ökad omsättning av bostadsrätter som ligger bakom rekordnoteringen i augusti, säger Per-Arne Sandegren, analyschef på Svensk Mäklarstatistik.

I augusti ökade priserna på bostadsrätter i Sverige med i genomsnitt 1 procent. I centrala Stockholm och centrala Göteborg var uppgången 2 procent. 

På årsbasis var utvecklingen blandad. Den största uppgången skedde i Malmö där priserna steg med 7 – 8 procent. I Storgöteborg stod priserna stilla medan centrala Göteborg såg en uppgång på 3 procent. 

Villapriserna stod stilla
Under augusti stod villapriserna i storstadsområdena och stampade, men på ett år steg de med omkring 1 procent. I Stormalmö var utvecklingen starkare och villapriserna steg med 4 procent

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *