Nu öppnar anmälningsperioden för årets Investerar-SM. Delta kostnadsfritt i tävlingen och lär dig handla aktier, index, råvaror, valutor, krypto och räntor.

Investerar-SM arrangeras av börsen Nordic Growth Market (NGM). Det är en kostnadsfri tävling där deltagarna får testa sina kunskaper i handeln med aktier, råvaror, index, valutor, krypto och räntor. Det görs med hjälp av aktier och börshandlade produkter, såsom Bull & Bear-certifikat, Mini Futures, Mini Futures BEST/Unlimited turbos, Turbowarranter, Trackercertifikat och Warranter. Samtliga värdepapper finns på NGM:s marknadsplats.

Tävlingen pågår mellan 30 september – 11 oktober 2019 men det går att anmäla sig och börja tävla efter att tävlingen har startat. För att vara med i huvudtävlingen och tävla om förstapriset måste du ha anmält dig senast 6 oktober. Handeln är öppen under börsens öppettider, kl. 08.00-20.00. Notera att vissa värdepapper, bland annat aktier, handlas under kortare öppettider (09.00-17.25). De värdepappper som handlas i tävlingen handlas till faktiska kurser men med fiktiva pengar.

Investerar-SM har en huvudtävling och en veckotävling. Den deltagare som lyckas skapa den högsta avkastningen i sin depå under hela tävlingsperioden vinner huvudtävlingen. Veckotävlingen vinner den deltagare som har fått den högsta procentuella utvecklingen under första tävlingsveckan, 30 september – 4 oktober 2019.

Registrering sker här, endast en depå per person är tillåtet och deltagaren måste ha fyllt 18 år. Det är bara tillåtet att tävla och göra anspråk på eventuell vinst i det land där man är folkbokförd. På startdagen kommer alla deltagare att kunna logga in på sina depåer och först då kan man börja handla, skapa grupper och följa topplistor.

Huvudtävlingen

Huvudtävlingen pågår under hela tävlingsperioden. Deltagarna ska placera 100 000 fiktiva kronor i aktier, Bull & Bear certifikat, Mini Futures, Mini Futures BEST/Unlimited turbos, Turbowarranter, Trackercertifikat och Warranter. Man får köpa och sälja värdepapper obegränsat antal gånger för att uppnå största möjliga värdeökning.

Veckans raket

Den tävlande som får högst procentuell utveckling under veckan vinner Veckans raket.

Veckans raket: 30 september – 4 oktober 2019

Topplistor

På Topplistan syns de deltagare som leder huvudtävlingen och veckotävlingen och på Min profil syns dina eventuella grupptopplistor. Alla listor uppdateras tre gånger om dagen, kl. 12.50, kl. 17.35 och kl. 20.05.

Utbildningar

Investerar-SM är till för alla, oavsett kunskapsnivå. För den som vill lära sig mer finns utbildningsmaterial att hämta här. Det finns också utbildningar på partnernas webbplatser. Deltagare kan utöver utbildningarna diskutera via hashtagen #investerarsm .

Ta chansen att delta i Investerar-SM! En börstävling som helt kostnadsfritt lär dig handla aktier, index, råvaror och valutor samt ger dig möjlighet att vinna fina priser. Anmäl dig här

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *