Caroline Ohlsson

Mitt namn är Caroline Ohlsson och jag kommer från Göteborg. Mitt intresse för sparande började som 15 åring, jag arbetade då  extra på helger och lov för att tjäna ihop pengar för att kunna köpa det jag då önskade. Att tjäna mina egna pengar har alltid varit viktigt för mig då det gav en stor frihet som många av mina vänner inte hade vid den åldern. Allt eftersom jag tjänade pengar och satte in dem på kontot började jag fundera över om man kunde få pengarna att öka i värde, jag började läsa om aktier och bestämde mig för att köpa min första aktie för en del av pengarna jag tjänat. Jag sålde aktien ett tag senare med en bra vinst och fick då upp ögonen för att pengarna kan arbeta för mig istället för tvärt om. Intresset gjorde att jag senare efter en tid utomlands kom att söka mig till finansbranschen, där jag nu arbetat i ca 5 år och trivs väldigt bra.

Jag upptäckte  Feminvest genom en nära vän till mig som tog med mig på ett event och jag kände direkt att jag också vill engagera mig. Jag brinner för att sprida intresset för sparande och för att få fler kvinnor engagerade. Att bygga upp ett sparande anpassat efter sina egna förutsättningar kommer med tiden att ge en stor frihetskänsla och möjligöra de mål och drömmar man satt upp.

  • Det är aldrig för sent att börja, var ärlig mot dig själv och sätt av en summa som är rimlig för dig och din ekonomi.
  • Anpassa sparandet efter olika perioder i livet och passa på att sätt av mer i de perioder då ekonomin tillåter det.  
  • Försök att dela upp ditt sparande för att nå dina olika mål, det kan vara både kortsiktiga och mer långsiktiga mål. Lägg upp ett grundsparande på lång sikt som kan generera inkomster  i form av utdelningar samt långvarig värdeökning.
  • Sprid riskerna och investera brett
  • Investera i bolag och marknader du tror på och har intresse att följa.

Varje krona du sparar är ett steg närmare dina mål och din ekonomiska frihet!

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *