Valega erbjuder sina kunder ett verktyg där de kan analysera transaktioner inom olika blockkedjor. Verktyget gör det möjligt för kunder (företag och privatpersoner) att söka en specifik transaktion eller blockkedje-address för att spåra olagliga eller suspekta överföringar. Detta möjliggör högre säkerhet inom Blockkedje-transaktioner vilket ökar tilliten till teknologin.

Nu tar bolaget in kapital genom en crowdfundingkampanj hos FundedByMe som öppnar för investeringar den 26 mars 2019.  

“Vi har sett en ganska stor nedklankning på kryptovalutor och de relationer de har till penningtvätt från flera stora finansiella institutioner och myndigheter. Nu de senaste månaderna ser vi klart och tydligt att bankerna själva inte har allt under kontroll”, säger Sven Martinsson, vd för Valega Chain Analytics.

Under de senaste månaderna har allt fler banker blivit offer för penningtvätt i norden. Miljontals Euro har tvättats vilket leder till misstro, obehagliga rubriker och skakiga aktiemarknader. Nu vill Valega Captial göra en förändring. 

“Just nu analyserar vi transaktioner som sker på befintliga blockkedjor, där den mest kända är Bitcoin. Vi arbetar för närvarande med att få in de de vanligaste europeiska direktiven i vår verksamhet som till exempel PSD2 och ESMA,” fortsätter Sven Martinsson. 

Valegas produkt riktar sig inledningsvis till de som handlar i krypto samt organisationer som arbetar aktivt för att motverka penningtvätt och andra suspekta betalningar i den allt växande industrin som är Blocktech. Produkten kommer att utvecklas för både B2B och B2C. Målet är att göra det säkrare och mer öppet för alla företag att kunna genomföra kryptobetalningar och implementera Blockchain-lösningar. I slutändan jobbar de på att kunna analysera vanliga FIAT-transaktioner då de är säkra på att bankerna närmar sig tiden då de kommer att använda Blockchain-baserade protokoller för sina transaktioner.

Är du intresserad av att veta mer om bolagets ambition och hur du kan bli delägare i Valega Capital besök kampanjsidan här. För mer information om Valega Chain Analytics och deras kampanj hos FundedByMe, besök: www.valegacapital.com/vca

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *